Aproape 800 de locuri de cazare în Constanța pentru refugiați

refugiati mangalia
Refugiați care au ajuns în Mangalia

Prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian Coșa, a convocat, pe 17 martie, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în vederea votării hotărârilor nr. 20 și 21. Prima prevede actualizarea locațiilor temporare pentru cazarea pe teritoriul județului Constanța a cetățenilor străini sau apatrizilor aflați în situații deosebite, proveniți din zona conflictului armat din Ucraina.

Astfel, până în acest moment, au fost identificate 22 de locații temporare de cazare, însumând aproape 800 de locuri. Lista cu locațiile identificate va putea fi actualizată ori de câte ori va fi necesar, în funcție de situația operativă din județ.

A doua hotărâre se referă la stabilirea capacității disponibile în vederea facilitării transportului rutier, în conformitate cu prevederile HG nr. 337/2022, privind acordarea de gratuități și facilități pentru transportul cetățenilor străini sau apatrizilor aflați în situaţii deosebite, proveniţi din zona conflictului armat din Ucraina.

Astfel, cinci operatori de transport rutier din județul Constanța, vor pune la dispoziție, în caz de nevoie, 63 de autovehicule, cu o capacitate totală de peste 2.000 de locuri.

Iată și lista cu spațiile de cazare:


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Spitalul de Boli Infecțioase este închis de anul trecut, președinta Consiliului de Administrație, Adriana Câmpeanu, îi învață pe copii să se spele pe dinți

vin mart. 18 , 2022
Spitalul de Boli Infecțioase este închis de anul trecut, în urma incendiului tragic în care șapte doamne și-au pierdut viața. Pe 8 februarie 2021, consilierul local municipal Adriana Câmpeanu (PNL) a fost aleasă președinte al Consiliului de Administrație al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța. Pe pagina sa de Facebook, […]
adriana-campeanu

V-ar putea interesa și: