Aproape jumătate de milion de ucraineni au intrat în România de la invazia Rusiei

Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră a anunțat că, sâmbătă, în interval de 24 de ore, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România 68.161 de persoane, dintre care 10.699 de cetăţeni ucraineni (în scădere cu 4,3% faţă de ziua precedentă).

Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 5.390 de cetăţeni ucraineni (în uşoară scădere cu 0,6%), iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 3.588 de cetăţeni ucraineni (scădere cu 13,6%).

De la declanşarea acestei crize şi până sâmbătă, la ora 24,00, la nivel naţional, au intrat în România 491.165 de cetăţeni ucraineni.

De la începerea conflictului din Ucraina, 4.180 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România, dintre care 57 în ultimele 24 de ore, a informat duminică Ministerul Afacerilor Interne.

Aceşti cetăţeni beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislaţia naţională.

La acest moment, gradul de ocupare a centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 89,2%.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Orașul Ovidiu îl comemorează pe poetul și omul Ovidius VIDEO

Dum mart. 20 , 2022
În toată lumea nu există decât un singur oraș care poartă numele poetului latin Publius Ovidius Naso, iar acestea este Ovidiu din județul Constanța. Poetul s-a născut într-o zi de 20 martie, o zi care are o semnificație aparte pentru orașul care-i poartă numele. „Astăzi, 20 martie, noi, ovidienii, comemorăm […]

V-ar putea interesa și: