Aproximativ 1.200 de polițiști și 200 de pompieri constănțeni vor fi la datorie în minivacanța de 1 mai

Aproximativ 1.200 de polițiști constănțeni vor fi la datorie, în acest sfârșit de săptămână, astfel încât minivacanța de 1 mai să fie una lipsită de griji pentru toți cei care aleg să își petreacă aceste zile pe litoralul Mării Negre.

Peste 700 de polițiști vor acţiona în dispozitivul de ordine și siguranță publică, pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, precum și pentru prevenirea și descurajarea oricăror evenimente care ar putea afecta liniștea cetățenilor.

Totodată, aproximativ 150 de polițiști rutieri vor fi prezenți, pe principalele artere rutiere din județul Constanța, în special pe cele din nordul și sudul litoralului, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, fluidizarea traficului rutier și prevenirea producerii unor evenimente rutiere. Aceștia vor folosi aparate radar, aparate etilotest și drug test, în vederea depistării șoferilor care încalcă legislația rutieră.

De asemenea, polițiștii rutieri constănțeni vor avea, în sprijin, polițiști ai Direcției Rutiere și ai Serviciului Independent Rutier pentru Misiuni Speciale din Poliția Română.  

În ceea ce privește mijloacele de transport feroviar, 80 de polițiști din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța vor acționa pentru prevenirea și combaterea furturilor din buzunare, de și din bagaje, a tâlhăriilor și descurajarea comiterii de fapte antisociale, atât în stațiile de cale ferată, cât și în vagoanele de călători.

Pentru a vă petrece vacanța în siguranță, polițiștii constănțeni vă recomandă:

  • Manifestaţi grijă pentru banii şi bunurile proprii (geantă, portmoneu, telefon mobil) atunci când vă aflaţi în spaţii aglomerate (la cumpărături, în piaţă, bazar), pentru a nu deveni ţinta hoţilor de buzunare;
  • În aglomeraţie, dacă vă simţiţi bruscaţi, controlaţi-vă geanta sau portmoneul chiar în acel moment şi priviţi cu atenţie persoanele din jurul dumneavoastră;
  • Dacă vă deplasaţi după lăsarea întunericului, evitaţi zonele izolate sau neiluminate şi purtarea ostentativă a bijuteriilor, pentru a nu deveni victimele tâlhăriilor;
  • Dacă părăsiţi locuinţele în această perioadă, asiguraţi-vă că aţi încuiat bine uşile şi ferestrele;
  • Participanții la trafic sunt sfătuiți să circule cu atenţie, să respecte semnalizarea rutieră şi semnalele poliţiştilor rutieri;
  • Conducătorii auto trebuie să nu conducă sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive;
  • Pietonii sunt sfătuiți să circule pe trotuare, să traverseze strada numai prin locurile special amenajate trecerii pietonilor, după o temeinică asigurare, la culoarea verde a semaforului electric şi să nu staţioneze pe partea carosabilă.

De asemenea, aproximativ 200 de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța sunt pregătiți să intervină, zilnic, pe durata acestui weekend, în cazul producerii unor situații de urgență.

Ca măsură operațională suplimentară, având în vedere că, în această perioadă, pe litoral este așteptat un număr mare de turiști, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „ Dobrogea“ al județului Constanța s-au constituit patru puncte temporare de lucru în localitățile Agigea, Valu lui Traian, Vama Veche și Valea Dacilor. În aceste locații, începând de astăzi și până marți, 3 mai, se va afla câte un echipaj de stingere, pentru eficientizarea timpului de răspuns la solicitările de urgență care se pot produce.

Pe linie preventivă, în această perioadă, pompierii militari derulează controale la unități turistice sau amenajări temporare la care este anunțată afluență mare de public. Pe timpul verificărilor, principalele aspecte urmărite de inspectorii de prevenire se referă la dotarea cu stingătoare, menținerea liberă a căilor de evacuare și exploatarea în condiții de siguranță a instalațiilor electrice.

Întrucât se apropie ziua de 1 Mai, dată la care majoritatea cetățenilor aleg șă își petreacă timpul în aer liber, la grătar, cu familia ori prietenii, reamintim câteva reguli pentru evitarea situațiilor care le pot pune viața în pericol:

  • utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu și pe timp de vânt este interzisă;
  • prepararea hranei prin utilizarea focului deschis în gospodării se face numai în locuri special amenajate, în condiţii şi la distanţe care să nu permită propagarea focului la construcţii, depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii sau la alte vecinătăţi. Astfel, în locul în care se face grătarul trebuie să fie amplasat un stingător de incendiu sau o găleată cu apă. Totodată, înainte de plecare, focul trebuie stins;
  • copiii trebuie supravegheați în permanență pentru a preveni jocul acestora cu focul.

Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

CT BUS prelungește liniile către Carrefour

vin apr. 29 , 2022
CT BUS informează publicul călător că, în perioada 01.05.- 01.09.2022, se prelungește programul liniilor 43C, 100C și 13. Astfel, cele trei trasee vor avea ultima plecare din cap de linie Carrefour la ora 23:30. Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News. Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. […]

V-ar putea interesa și: