Aproximativ 1500 de elevi constănțeni se vaccinează împotriva SARS-CoV-2

vaccin

Astăzi, 19.05.2021, la Colegiul Național Mircea cel Bătrân Constanța debutează acțiunea de vaccinare a elevilor din județ.

În această perioadă premergătoare, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a sprijinit Direcția de Sănătate Publică Constanța prin colectarea datelor privind vaccinarea elevilor cu vârste cuprinse între 16-18 din unitățile de învățământ constănțene, prin fluidizarea canalului de comunicare între instituțiile școlare și DSP, precum și prin diseminarea informațiilor medicale specifice acestei acțiuni.

Așadar, în perioada următoare, aproximativ 1500 de elevi vor fi vaccinați în baza unui program stabilit de către Direcția de Sănătate Publică Constanța, astfel încât procesul educațional să nu înregistreze sincope și acțiunea să se deruleze cu succes.

Elevii care au acordul părinților pentru a se vaccina împotriva SARS-CoV-2 provin din 68 de unități de învățământ preuniversitar de stat și privat din județul Constanța.

Este îmbucurător faptul că această campanie de vaccinare la nivel național a determinat părinții să își exprime acordul pentru ca acești tineri constănțeni să fie vaccinați. Rolul nostru este în permanență acela de a oferi elevilor, părinților și colegilor noștri o informare corectă și completă cu privire la vaccinare și de a transmite în comunitate mesajul că școala înseamnă sănătate fizică, mentală și emoțională, fundament al dezvoltării echilibrate a societății noastre. În acest context, participarea celor aproximativ 1500 de elevi la vaccinare poate fi considerată un rezultat favorabil al eforturilor interinstituționale depuse până în prezent.”, a afirmat Sorin Mihai, inspector școlar general.

Vă recomandăm și: Maratonul vaccinării a fost un eșec în Constanța


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Angajări în Valu lui Traian

mie mai 19 , 2021
O societate comercială cu profil de construcții ușoare și amenajări peisagistice cu sediul în Valu lui Traian angajează muncitori calificați – peisagiști, lăcătuși mecanici, sudori, zugravi. Contract de muncă de este 8 ore/zi, 5 zile/săptămână. Diploma de specializare este obligatorie. Nu se decontează transport. Informații suplimentare la 0241231006 interior 9. […]
angajari

V-ar putea interesa și: