Aproximativ 5.000 de candidați s-au înscris la prima sesiune de admitere la Universitatea Ovidius Constanța

universitatea ovidius

Aproximativ 5.000 de candidați (4.957) au ales să își continue studiile la programele universitare de licență în cadrul celor 16 facultăți ale Universității „Ovidius” din Constanța (UOC).

Acesta reprezintă cel mai mare număr de candidați din ultimii trei ani. Astfel, dacă în 2017 UOC a înregistrat 4.691 de înscriși la programele de studii universitare de licență, în 2018 datele generale au arătat un număr de 4.780 de candidați care au optat să studieze la una dintre facultățile UOC. Totodată, în acest an, locurile bugetate pentru studii universitare de licență s-au ocupat în proporție de aproximativ 90%.

UOC scoate la concurs, în sesiunea de admitere septembrie, la:

Studii universitare de licență

  • 156 de locuri fără taxă;
  • 48 de locuri pentru românii de pretutindeni;
  • 1.955 de locuri cu taxă.

Studii universitare de masterat

  • 73 de locuri fără taxă;
  • 15 locuri pentru românii de pretutindeni;
  • 1.464 de locuri cu taxă.

Studii universitare de doctorat

  • 23 de locuri fără taxă;
  • 2 locuri pentru românii de pretutindeni;
  • 81 de locuri cu taxă.

Numărul de locuri repartizat pe facultăți, pentru studii universitare de licență, poate fi consultat aici, iar cel pentru studii universitare de masterat aici.

Toate informațiile legate de admiterea 2019, sesiunea septembrie, pot fi accesate la  http://admitere.univ-ovidius.ro/, dar și pe site-urile facultăților.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Poliția Locală Constanța ridică și mașini de lux

lun aug. 5 , 2019
Poliția Locală Constanța ridică și mașini de lux parcate neregulamentar. A pățit-o proprietarul unui BMW i8 care a lăsat bolidul pe aleea care duce la Primăria Constanța. S-a întâmplat luni seară. O mașină de ridicat a luat mașina pe sus, iar momentul a fost surprins de un constănțean, care a […]

V-ar putea interesa și: