Aproximativ două milioane de australieni au intrat în carantină după ce s-a descoperit un singur caz de covid

Perth, Australia

Aproximativ două milioane de australieni au început prima lor zi de carantină, după descoperirea unui caz în comunitatea din Perth, capitala statului Australia de Vest, potrivit Reuters.

Autoritățile au ordonat blocarea de cinci zile a orașului Perth după ce s-a constatat că un agent de securitate la un hotel folosit pentru a pune în carantină persoanele care se întorceau de peste mări a contractat virusul.

Guvernul a declarat că 66 de persoane au fost considerate contacte strânse ale pazei neidentificate și că niciunul dintre cei deja testați nu a fost infectat.

„În total, 13 contacte strânse au dat rezultate negative și dintre cele 11 contacte cu risc ridicat au fost mutate în carantină hotelieră ca măsură de precauție suplimentară”, a declarat reporterilor din Perth, premierul de stat din Australia de Vest, Mark McGowan.

Testele pentru restul contactelor strânse erau de așteptat să fie finalizate luni, a spus McGowan.

Australia a reușit să conțină în mare măsură noua sa epidemie de coronavirus – limitând cazurile la aproape 29.000 și decese la 909 – cu acțiuni ca cea din Perth și controlul strict la frontieră.

Luna aceasta urmează să înceapă o campanie de vaccinare, despre care premierul Scott Morrison a spus că va costa cel puțin 6,3 miliarde de dolari (4,8 miliarde de dolari).

Australia a promis deja să cheltuiască 4,4 miliarde de dolari SUA pentru a achiziționa suficiente doze pentru populația sa de 26 de milioane, dar Morrison a spus că guvernul său a rezervat încă 1,9 miliarde USD pentru a plăti implementarea.

„Strategia este susținută de o alocare inițială de aproximativ 1,9 miliarde de dolari în sprijin nou pentru lansarea vaccinului. Aceasta se ridică la peste 4,4 miliarde de dolari alocați pentru achiziționarea de vaccinuri ”, a spus Morrison într-un discurs în Canberra.

Dacă vreți să fiți la curent cu știrile din județul Constanța, ne puteți urmări și pe Facebook:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.