Arafat: „Bisericile nu vor putea fi deschise din 15 mai”

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat că bisericile nu se vor redeschide pe 15 mai, ci cel mai devreme în valul al doilea de relaxare.

„Bisericilor nu vor putea fi deschise din 15 mai. Ştiu că pentru oamenii credincioşi e foarte important, dar nu se vor deschide în primul val. Să vedem din al doilea val şi cu ce măsuri. Dar reprezintă una dintre zonele în care merg bătrâni, peroane vulnerabile. Clar acolo va trebui să se ia unele măsuri. Ştiu că există o deschidere la nivelul Patriarhiei să ia măsuri de distanţare, dar nu poţi să vii cu măsuri de relaxare brusc. Relaxarea va fi graduală. Cu siguranţă se va ajunge şi la deschidere”, a declarat Raed Arafat la Antena 3.

Curtea Constituţională a stabilit miercuri că Guvernul nu poate adopta măsuri de limitare a exerciţiului unor drepturi şi libertăţi. Acest lucru poate fi făcut doar prin lege adoptată în Parlament. Astfel, nu este clar în baza căror norme legislative se vor putea interzice în continuare slujbele religioase cu public, după expirarea stării de urgenţă.

În Constanța. Arhiepiscopia Tomisului a cerut insistent deschiderea bisericilor. Peste 600 de constănțeni au trimis solicitări la Prefectură, la îndemnul acesteia.

„Creştinii fără biserică nu-şi exercită un drept care este în Constituţie. Nu înţeleg această restricţie, pentru că nu are nicio logică. Biserica nu infectează”, a spus arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie.

„Nu sunt dovezi care să ateste spusele lui ÎPS Teodosie: „Biserica nu infectează!” (afirmație făcută într-o emisiune realizată în direct de Radio Dobrogea, difuzată inclusiv pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Tomisului). A se vedea cazul lui ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, care, din ultimele informații, încă se află internat în stare gravă, din cauza infectării cu virusul SARS-CoV-2”, i-a răspuns prefectul George Niculescu.

Citiți mai mult aici: 600 de constănțeni cer redeschiderea bisericilor ortodoxe. Prefectul Niculescu: „Biblia este plină de pilde care ne îndeamnă să fim răbdători”Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Un bulgar de 62 de ani, fără comorbidități, a murit de coronavirus în România

joi mai 7 , 2020
Un bulgar în vârstă de 62 de ani, fără comorbidități, a murit de coronavirus în România, potrivit Grupului de Comunicare Strategică. Până astăzi, în România au fost înregistrate 868 de decese în rândul bolnavilor de Covid-19. Deces 865 Femeie, 88 ani, județ Brașov.Dată confirmare: 21.04.2020.Dată deces: 05.05.2020.Comorbidități: Infarct miocardic acut […]
coronavirus

V-ar putea interesa și: