Arde Delta Dunării! VIDEO

Mai multe incendii de vegetație au izbucnit, de ieri, în perimetrul Rezervației Biosferei Delta Dunării, în zona Sulina.

Inspectorii și agenții ecologi au acționat pentru identificarea și monitorizarea incendiilor de vegetație. Astfel, în data de 15.01.2022, ora 16.00, au fost identificate două zone incendiate, respectiv dinspre zona Cardon spre oraș Sulina și al doilea focar între canalul Busurca și canalul Centura. In data de 16.01.2022, au fost monitorizate cele două zone incendiate și s-a constatat că erau active, iar alte 2 zone erau cuprinse de flăcări, respectiv în zona de strictă protecție Vătafu Lunguleț de la canal Impuțita spre lacul Roșu și al doilea incendiu între canal Cardon de-a lungul Dunării spre mila marină 7.

De asemenea, în data de 16.01.2022 au fost informate autoritățile competente, respectiv ISU Tulcea, Prefectura Tulcea, Garda de Mediu Tulcea precum și Ministerul Mediului.

„În scopul prevenirii incendierii vegetației, informăm proprietarii și deţinătorii de terenuri că arderea miriştilor, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase, fără acceptul autorităţii competente pentru protecţia mediului şi fără informarea, în prealabil, a serviciilor publice comunitare pentru situaţii de urgenţă, este strict interzisă. Conform O.U.G. nr. 195/2005 privind protecția mediului, completată și modificată, nerespectarea acestor prevederi legale se sancţionează cu amendă contravenţională al cărei cuantum este cuprins între 3.000-6.000 lei pentru persoane fizice şi respectiv între 25.000-50.000 lei pentru persoane juridice.”, au transmis reprezentanții RBDD.

Zen Residence
energia residence

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Un cartier din Constanța a rămas fără căldură și apă caldă

Mon Jan 17 , 2022
Reprezentanții Societații Termoficare Constanța au anunțat că, din cauza unei avarii apărute pe rețeaua de transport amplasată pe strada Moldovei nr. 29 şi strada Chiliei nr 31, nu se poate asigura deocamdată energie termică pentru prepararea apei calde de consum si încălzirii în zona Tomis II. Echipele de intervenție ale […]