Are nevoie Constanța de un stadion nou?

Stadionul vechi a fost dărâmat

Farul Constanța își dispută meciurile de acasă pe stadionul din Ovidiu, o arenă cu 4.500 de locuri. Media de spectatori la meciurile echipei campioane este de 2.889, conform datelor oficiale.

Cu toate acestea, planurile autorităților locale vizează construirea unui stadion nou în Constanța, cu o capacitate de 18.200 de locuri. O investiție majoră, dar este cu adevărat necesară?

Nu este deloc ieftin. Investiția se ridică la 490.936.487 lei.

Cifrele ridică semne de întrebare

Un stadion cu o capacitate de patru ori mai mare decât media actuală de spectatori ridică un semn de întrebare privind justificarea unei astfel de investiții. În timp ce unele orașe din România au atras fonduri pentru stadioane noi, în Constanța discuția se complică: infrastructura orașului are nevoie de investiții în multe alte domenii, de la spitale la școli și drumuri.

În plus, întreținerea unui stadion modern implică costuri anuale ridicate. Exemple din alte orașe arată că sume considerabile sunt necesare pentru mentenanță, iar fără un club cu venituri solide sau evenimente constante, astfel de arene pot deveni povară financiară.

Unde ar trebui să meargă banii?

Mulți constănțeni se întreabă dacă nu ar fi mai bine ca acești bani să fie direcționați către un spital nou sau modernizarea celui existent. Spitalul Județean Constanța se confruntă cu probleme cronice, de la lipsa de personal la infrastructură învechită. Un stadion gol arată bine doar pe hârtie, dar un spital bine dotat poate salva vieți.

Așadar, întrebarea rămâne deschisă: are nevoie Constanța de un stadion nou sau de un spital nou?

Recomandare: Lista proiectelor prioritare pentru Guvernul României: Constanța primește un stadion, dar nu și un spital regional

Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website. Comentariile la articole sunt moderate.

14 comentarii la “Are nevoie Constanța de un stadion nou?

  1. Buna ziua,
    Este mai multdecat necesar un stadion. Cine bu vede cu ochi buni inseamna ca nu este constantean. Carcotasii sa se uite pe o harta a Europei si sa observe ca toate marile porturi ale Europei au stadioane de cel putin 35-40.000 locuri si o miscare sportiva de inalta performanta. Fara dorinta de ane dezvolta nu putem evolua. Si ar mai fi ceva- haide sa i urechem pe astia de 35 de ani carene au distrus si sa vedem de ce nu au adus la Constanta mari companii din orice domeniu care sa creeze afaceri aici unde au conexiune cu lumea prin cel mai mare port din zona asta de Europa. Toate marile investitii straine sunt in vest la sorosistii boc(kkat in turceste) bolojan, si ailalti infractori. La Constanta nu au vrut jegosii lui mazare/constantinescu, fagadau, chitac. Aducand mari companii aveam si bani la bugetul local si dezvoltare licala. Dar mai bine ii ti saraci ca sa i poti manipula. Despre asta este vorba. Golanii si golani. Te uiti la scursurile astea de astazi si temiri ca Ceausescu era geniu pe langa nemernici astia si mai era si patriot.

      1. Da, Constanța are nevoie de un stadion modern! Sunt convins că,atunci când Farul va juca acasă ( nu la Ovidiu) media spectatorilor va crește!

  2. 1. Intrebarea aceasta trebuia pusă înainte de a demola vechiul stadion!
    2. Este normal că orașe mai mici decât Constanta să aibă stadioane moderne și/sau mai mari? De exemplu … Târgoviște?
    3. Media respectiva de spectatori este pe un stadion situat in camp, fara vreun mijloc de transport în comun
    4. Un stadion se face pentru zeci de ani și da, implica cheltuieli! Îl proiectezi și îl folosești și pentru alte evenimente, concerte de exemplu, că să faci bani, dar cine să muncească?
    5. Cum este posibil că, într-un oraș port, cu perspective extraordinare de dezvoltare, să nu „băltească” de firme care mai de care, care să se implice inclusiv în sportul constănțean? Cum o dai, cum o întorci, concluzia este una singura: nu au dat partea leului, nu au fost primite!
    6. Din punctul meu de vedere stadionul, situat in buricul târgului, daca va fi construit la aceste dimensiuni, va provoca deranj mare in trafic (blocaje). Accesul se va face greu, locuri de parcare vor fi foarte puține, chiar daca, să spunem, vine jumătate din numărul de spectatori. Acolo as fi făcut un stadion de maxim 7-8 mii de locuri ( sau l-aș fi folosit pe cel vechi) până la ridicarea unuia mare de 30-50 mii locuri, construit in apropierea gării, că tot se vorbește de mutarea ei, cu acces la tot ce înseamnă mijloace de transport: tren, auto (public urban și interurban, personal), acces autostrada, etc. Stadionul de dimensiuni mai mici ar fi rămas, de exemplu, pentru rugby, că tot am avut campioana și în acest domeniu
    7. Au dat-o-n bara cu Sala Sporturilor, au pierdut trenul, adică perioada de glorie a echipelor „de sala”! Până o sa fie gata, toate se vor zbate în ligile inferioare! Și oricum, a fost făcută, pardon, începută, doar ca să fie bifat obiectivul! Sala trebuia să aibă 10 mii de locuri! A fost gândită mica, că doar și oamenii care conduc orașul sunt mici! Viziune, zero! Anvergura, zero! Dorința de a fi acolo sus, ZERO! De aceea a decăzut orașul și ocupam locul pe care îl ocupam în statistici! După ce că sunt mici, mai sunt și incapabili și … hoți!

  3. Bănuiesc ca exista interes pentru alte „rezidensuri” pe amplasamentul actual, altfel articolul nu are niciun rost.
    Sa compari amarul de spectatori pe o arena în câmp cu ce ar atrage orașul în zona cu mijloace de transport în comun e pur și simplu răutate.

  4. Fotbalul a fost dintotdeauna un sport pentru toate clasele sociale de aceea la un stadion de fotbal trebuie sa ajungi din oricare colt al orasului cat mai usor si mai ieftin de aceea locatia este foarte buna .fotbalul este sport de masa si daca este practicat ca atare nu va mai fi nevoie de spitale -sport miscare, sanatate , educatie .ar fi din nou o palma pe obrazulsi asa crapat al acestui minunat oras

  5. DA!ESTE MARE NEVOIE!DAR CE SĂ TE FACI cu oamenii mici ce conduc acest oraș!MAFIE ȘI ANALFABEȚI!

  6. Trăim momentan șase ani în care în Constanța se demolează fără a se construi ceva util în loc. Demolăm și construim blocuri în loc de școli, spitale. Numai în Constanța se pune problema dacă este nevoie de un stadion sau o sală polivalentă. Altor orașe cu echipe de fotbal în divizia secundă au un stadion nou și mai construiesc încă unul, orașe care nu au echipe de baschet, hanbal, volei etc au sală polivalentă. La ei nu de pune problema întreținerii lor. Ai președinte FRF din zonă, ai două stadioane și bonus sală polivalentă mare.

    1. Stadion nou=tichie de mărgăritar.In Danemarca,un stadion se face cu 15-20 mi-l de euro.La noi regele vrea de 100 mi-l. de euro iar in spital nu exista medicamente.Oameni fără Dumnezeu !Mizerii !

  7. Cum sa pui o asemenea întrebare? Constanta are nevoie de stadion. Nu de unul nou, ci de stadion. La ora actuala nu are niciun stadion. Chiar atât de jos am ajuns, sa ne punem întrebarea asta dupa ce l/am pus la pământ pe cel vechi? De necrezut.

  8. Este normal ca municipiul Constanța să aibă un stadion modern, ca dealtfel toate municipiile reședință de județ ale acestei țări, ale căror stadioane vechi au devenit ruină. Sportul românesc are nevoie de modernizare. Întreaga țară are nevoie de modernizare.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul următor

Protecția Consumatorilor a obligat un dezvoltator imobiliar să oprească vânzarea de apartamente. Reacția ANPC și a dezvoltatorului

mar feb. 11 , 2025
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a trecut la sancționarea dezvoltatorilor imobiliari care nu respectă legislația privind suprafețele minime ale apartamentelor și informarea corectă a consumatorilor. Astăzi a fost vizată compania Cortina North Development SRL, un dezvoltator din Voluntari, județul Ilfov, care a primit o amendă și a fost obligată […]