Arestați pentru trafic de droguri de mare risc: canabis și cristal

La data de 15 noiembrie 2023, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța, au efectuat 4 percheziții domiciliare la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc, trafic de droguri de mare risc și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive, în două cauze penale.

În prima cauză, s-a reținut că, în perioada mai – octombrie 2023, o persoană ar fi comercializat direct cantități de noi substanțe psihoactive și ar fi intermediat altor două persoane comercializarea de droguri de risc (canabis) și de mare risc (3-CMC, cunoscut sub denumirea de cristal), către consumatori din municipiul Constanța.

Interacțiunea cu clienții s-ar fi realizat față în față, după ce detaliile privind tipul de drog, cantitatea și prețul ar fi fost stabilite prin intermediul unei platforme de socializare.

În cel de-al doilea dosar, s-a reținut că, în perioada august – octombrie 2023, în baza aceleiași rezoluții infracționale, o persoană ar fi comercializat, în mai multe rânduri, cantități de cristal (3-CMC, drog de mare risc) pentru sume între 800 și 1.000 de lei (prețul unei doze fiind de 200 de lei).

De asemenea, din cercetările efectuate a rezultat că aceasta, pentru a-și fideliza clienții, ar fi oferit o reducere de preț, respectiv 1.700 de lei pentru 10 doze de droguri de mare risc achiziționate.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate 4 telefoane mobile, diverse cantități de canabis, 3 grindere cu urme de canabis, precum și alte bunuri cu valoare probatorie.

„La data de 15 noiembrie 2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța au dispus, în cele două cauze penale, reținerea a 4 persoane bănuite.”, a anunțat IPJ Constanța.

În cursul zilei de 16 noiembrie 2023, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanța a admis propunerea de arestare preventivă a 3 persoane, pentru 30 de zile și măsura arestului la domiciliu, față de a patra.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Activitatea a beneficiat de sprijinul jandarmilor Grupării Mobile de Jandarmi „Tomis” Constanța.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Astăzi este Ziua Mondială a Baclavalei

vin nov. 17 , 2023
Baclavaua este sărbătorită la nivel mondial pe 17 noiembrie, când este marcată ziua ei. Baclavaua, un desert delicios, este și un simbol semnificativ al bogatei moşteniri culturale a Turciei. Tradiţia veche de secole a patiseriei, măiestria şi istoria bogată au dus la stabilirea zilei sale speciale. Sursele indică faptul că […]

V-ar putea interesa și: