Arhiepiscopia Tomisului: „Amenzile date IPS Teodosie sunt ilegale”

Arhiepiscopia Tomisului a anunțat, luni, după ce ÎPS Teodosie a fost amendat de trei ori pentru nerespectarea carantinei, că aceste amenzi ar fi ilegale.

„Decizia de carantinare a IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, de către DSP București a sosit în mail-ul personal al IPS în jurul orei 13.00. Aceasta i-a fost adusă la cunoștință în jurul orei 15.00, în cadrul unui eveniment la care IPS participa.
În măsura în care amenzile date IPS Teodosie sunt reale, căci până acum nu ni s-a comunicat nimic oficial, considerăm că acestea sunt ilegale, fiind date înaintea aducerii la cunoștință a deciziei de carantinare. Ca atare, vor fi contestate.
E absurd să fii amendat fără să fii vinovat.”, a transmis Biroul de Comunicare al instituției.

ÎPS trebuia să fie în carantină pentru că a venit din străinătate. Pe 18 ianuarie, acesta a slujit în Iordania (detalii AICI). Cei nevaccinați trebuie să stea în carantină 10 zile.

Regulile sunt foarte clare.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis, în ianuarie 2020, că se instituie măsura carantinei pentru persoanele care sosesc în România din  țările/teritoriile de risc epidemiologic precum și pentru contacții direcți ai persoanelor confirmate  pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, cu o durată de: 

a) 10 zile pentru persoanele nevaccinate sau care nu se află în perioada cuprinsă între  a 11-a și a 180-a zi de la data confirmării pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2;

b) 5 zile pentru persoanele vaccinate și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea  schemei de vaccinare, precum și pentru persoanele care au fost confirmate pentru infecția cu  virusul SARS-CoV-2 în perioada cuprinsă între a 11-a și a 180-a zi anterioare datei intrării în țară  sau contactului cu persoana infectată. 

IPS Teodosie nu s-a vaccinat, pentru că, potrivit propriilor declarații, este alergic.

Zen Residence
energia residence

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Dragoș Pîslaru, poziție-cheie în Parlamentul European pentru România

Mon Jan 24 , 2022
Europarlamentarul Dragoș Pîslaru a fost ales astăzi în funcția de președinte al Comisiei pentru Ocuparea forței de muncă și afaceri sociale (EMPL) din Parlamentul European. Este un rol-cheie de reprezentant al instituției Parlamentului European și un semnal că, prin munca eurodeputaților USR în grupul politic Renew Europe, România câștigă o […]
Dragos-Pislaru-noul-presedinte-al-Comisiei-EMPL-din-Parlamentul-European