Arhiepiscopia Tomisului așteaptă credincioșii la marșul pentru „sensibilizarea întregii societăţi în privinţa avortului şi a efectelor negative ale acestuia asupra civilizaţiei umane”

Sâmbătă, 19 martie, în preajma sărbătorii Bunei-Vestiri (25 martie), la Constanța se organizează a XII-a ediție a Marșului pentru viață 2022 „Egalitate, echitate și sprijin – din prima secundă și întreaga viață”.

„Prin acțiune se urmărește promovarea dreptului la viață pentru copilul nenăscut, oprirea declinului demografic românesc prin încurajarea nașterii de prunci, sensibilizarea întregii societăţi în privinţa avortului şi a efectelor negative ale acestuia asupra familiei şi asupra civilizaţiei umane.”, spun reprezentanții instituției, printr-un comunicat de presă.

Evenimentul este organizat la nivel naţional, desfăşurându-se simultan în peste 300 de oraşe din România şi Basarabia, precum şi în majoritatea metropolelor europene şi americane.

Marșul va începe la ora 14.00, când se va pleca de la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța pe următorul traseu: Piața Ovidiu, biserica „Schimbarea la Față” (Greacă), str. Mircea cel Bătrân, biserica „Sfinții Îngeri” (Capela militară), Spitalul Județean Constanța, Capitol, Poșta Mare, Primăria Constanța, Arhiepiscopia Tomisului.

„Credincioșii din municipiul Constanța sunt așteptați la Catedrala arhiepiscopală începând cu ora 13.00.”, transmite Arhiepiscopia Tomisului.

Evenimentul este organizat de către Asociația Simplu – Provita, cu sprijinul Arhiepiscopiei Tomisului, Radio Dobrogea, ASCOR Constanța și Curtea Brâncovenească.

Asocția Simplu are sediul în Constanța și are ca scop declarar „inițierea și realizarea de proiecte legate de protecția mediului în zonă, coordonarea de acțiuni pentru ecologizare.” ASCOR este Asociația Studenților Creștin-Ortodocși Români.

Curtea Brâncovenească este un complex de pe strada Vasile Lupu, compus dintr-un restaurant și un hotel. Patronul, Marcel Bouroș, a candidat în 2012 ca independent la alegerile pentru desemnarea primarului Constanţei, când a obţinut 2,65% din voturile valabil exprimate, dar și pentru că, în aprilie 2021, Poliția Locală a constata mai multe nereguli la imobil. Printre acestea se numără schimbarea destinației etajului 1 din bibliotecă, birouri și librărie în salon de servire, prin construirea unui perete de compartimentare între birou și bibliotecă. A rezultat astfel o bucătărie de 29,3 mp pentru desfășurarea activităților de alimentație publică. La parter s-a realizat pe latura de est închiderea terasei existente cu structură metalică și policarbonat. Totodată, a fost desființată rampa de acces pentru persoane cu handicap și s-au creat trepte de acces.

Arhiepiscopia Tomisului s-a declarat deseori împotriva avortului.

ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, s-a născut într-o familie de creştini, în judeţul Suceava, fiind cel de-al 17-lea copil şi ultimul.

Zen Residence
energia residenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Ministrul Apărării îl contrazice pe președintele CCIR în dosarul corvetelor: „Romtehnica nu blochează niciun fel de negociere”

Wed Mar 16 , 2022
Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a declarat, marți, că negocierea privind contractul referitor la programul de corvete este „pe ultimii metri” şi că aşteaptă răspunsul din partea asocierii Naval Group – Şantierul Naval Constanţa, cea care a câştigat licitaţia. El a menţionat că la finalul lunii aprilie, cel mai probabil, va […]
vasile dincu