Arhiepiscopul Tomisului a pierdut, în primă instanță, procesul cu Universitatea Ovidius

Tribunalul Constanța a respins cererea formulată de către Teodosie Petrescu, arhiepiscopul Tomisului, prin care acesta a cerut prelungirea postului de titular la catedra Facultății de Teologie din cadrul Universității Ovidius Constanța. Decizia nu este definitivă.

Senatul universității a decis, în august 2021, ca toți profesorii titulari să iasă la pensie după împlinirea vârstei de 65 de ani. Nemulțumit, arhiepiscopul Tomisului a decis să atace în instanță hotărârea pentru a-și păstra postul de titular. ÎPS Teodosie a împlinit 65 de ani pe 12 decembrie 2020.

Acesta poate preda în continuare, dar la plata cu ora.

Pe 27 septembrie, judecătorii din cadrul Secției de contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța s-au pronunțat, respingând ca nefondată cererea formulată de Teodosie Petrescu.

Arhiepiscopul a fost ales decanul Facultății de Teologie în 17 septembrie 2002 și a rămas în această funcție timp de 14 ani, până în anul 2016. Teodosie a fost și prorector al UOC în perioada martie 2012-iunie 2014. Odată pensionat, ÎPS Teodosie nu va mai putea deține nicio funcție în universitate și nu va mai putea face parte din Consiliul Facultății de Teologie.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Scenariu de groază: România va repeta tragedia din Lombardia

Mon Sep 27 , 2021
Octavian Jurma, cercetător, medic specializat în neuroștiințe, cu studii postuniversitare în SUA a anunțat azi că în România se va repeta tragedia din Lombardia, Italia. „Mai jos aveti istoricul incidentei oficiale din Romania in ultimele 14 zile (2 saptamani). In dreapta aveti prognoza simpla a incidentei pentru fiecare judet in […]
carantina