Arhiepiscopul Tomisului a pierdut, în primă instanță, procesul cu Universitatea Ovidius

Tribunalul Constanța a respins cererea formulată de către Teodosie Petrescu, arhiepiscopul Tomisului, prin care acesta a cerut prelungirea postului de titular la catedra Facultății de Teologie din cadrul Universității Ovidius Constanța. Decizia nu este definitivă.

Senatul universității a decis, în august 2021, ca toți profesorii titulari să iasă la pensie după împlinirea vârstei de 65 de ani. Nemulțumit, arhiepiscopul Tomisului a decis să atace în instanță hotărârea pentru a-și păstra postul de titular. ÎPS Teodosie a împlinit 65 de ani pe 12 decembrie 2020.

Acesta poate preda în continuare, dar la plata cu ora.

Pe 27 septembrie, judecătorii din cadrul Secției de contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța s-au pronunțat, respingând ca nefondată cererea formulată de Teodosie Petrescu.

Arhiepiscopul a fost ales decanul Facultății de Teologie în 17 septembrie 2002 și a rămas în această funcție timp de 14 ani, până în anul 2016. Teodosie a fost și prorector al UOC în perioada martie 2012-iunie 2014. Odată pensionat, ÎPS Teodosie nu va mai putea deține nicio funcție în universitate și nu va mai putea face parte din Consiliul Facultății de Teologie.


energia residence
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.