AROGANȚĂ din partea Confort Urban, societate a Primăriei Constanța: nici nu face, nici nu vorbește

Un utilaj al Confort Urban se pregătește să asfalteze o stradă din cartierul Compozitorilor (foto: Constanța 100%, 2017)

SC Confort Urban SRL, societate comercială în subordinea Primăriei Constanța, a adoptat o politică de aroganță maximă: nici nu face, nici nu vorbește.

Confort Urban este o firmă cu o activitate extrem de importantă: administrează șoselele, trotuarele și parcările din municipiul Constanța. Lucrurile stau așa: Primăria Constanța dă comenzile, Confort Urban le execută. Așa se întâmplă, de pildă, când primăria vrea să asfalteze străzi. Nu scoate la licitație lucrarea, ci o atribuie direct către Confort Urban, care lucrează cum poate, dacă poate.

Acum doi ani, primarul Constanței, Decebal Făgădău, promitea că un anumit număr de străzi vor fi asfaltate. A fost, însă, o minciună. Primăria a explicat: a venit iarna și nu a mai fost timpul necesar. Pentru un caz aparte, strada Tiberiu Brediceanu, reprezentanții biroului de presă al Primăriei Constanța au informat, la solicitarea Constanța 100%, că se va turna asfalta până în martie 2018. Suntem aproape la jumătate lunii aprilie 2018, iar acest lucru nu s-a întâmplat. Angajații Confort Urban nu au mai fost văzuți pe această stradă de zile bune, deși primăria anunță, aproape zilnic, faptul că aceștia vin și execută „lucrări de pregătire pentru asfaltare”.

Lucrările pe care le fac sunt de calitate îndoielnică. În imaginea de mai jos se observă cum aceștia folosesc, la fundația drumului, resturi de asfalt, când, în mod normal, în fundație trebuie să intre nisip și, peste el, piatră. Evident însă că asfaltul ras de pe alte străzi (chiar și când nu era nevoie) este mai ieftin decât piatra.

strada tiberiu brediceanu
Strada Tiberiu Brediceanu din municipiul Constanța. Angajații Confort Urban folosesc resturi de asfalat în fundația drumului

Am solicitat un punct de vedere despre întârzierile lucrărilor biroului de presă al Primăriei Constanța, directorului Confort Urban SRL, Constantin Florian Andrei, primarului Decebal Făgădău și viceprimarului Costin Răsăuțeanu (din motive bine întemeiate, l-am exclus din listă pe viceprimarul D. Babu).

Am adresat trei întrebări, pe care le punem și public, mai jos. Solicitarea a fost făcută în data de 12 aprilie, nu am primit nici răspuns, nici măcar o confirmare de primire de la niciunul din cei 4 solicitanți.

Iată întrebările:

1. De ce nu s-a asfaltat strada Tiberiu Brediceanu in martie? (Potrivit unui raspuns primit de la Primaria Constanta, la inceputul anului, strada trebuia sa aiba covor asfaltic pana in luna martie 2018. Nu are).

 

2. Cand va fi asfaltata strada Tiberiu Brediceanu?

 

3. Care este lista, actualizare, a strazilor din municipiul Constanța care vor fi asfaltate de catre Confort Urban in acest an?

La prima întrebare, încercăm noi un răspuns: fie primarul Decebal Făgădău este sabotat de către conducerea Confort Urban SRL, fie conducerea societății comerciale este pur și simplu incompetentă.

Concluzia: Confort Urban se comportă ca un stăpân pe plantație: nu respectă programul asumat, nu anunță când vine să execute lucrări, nu răspunde la solicitări, nu își cere scuze că au lăsat luni de zile într-un stadiu neutilizabil, nu răspunde, în general, în fața nimănui.

Oare constănțenii nu merite explicații? Oare nu merită să li se prezinte scuze?

Să fie oare vorba despre un sabotaj al Confort Urban la adresa primarului Decebal Făgădău? Așa s-ar explica de ce angajații societății nu respectă termenele, dar nici nu se străduiesc să o facă.

Știți ce este mai trist: că face asta pe banii noștri. Societatea a raportat pierderi colosale, în condițiile în care primește lucrări direct de la primăriei (vom reveni asupra acestui aspect într-un alt articol). Credem că autoritățile statului ar trebui să verifice activitatea Confort Urban. Fostul director a recunoscut că a luat șpată u Porsche de aproape 100.000 de euro, dar este posibil ca acesta să fie numai vârful icebergului.

Vă recomandăm și:

Două fotografii care demonstrează incompetența Primăriei Constanța și a Confort Urban SRL

Debandadă financiară la Confort Urban

Motivul incredibil pentru care Confort Urban a oprit asfaltările în Constanța

Confort Urban a început marcajele rutiere în cartierul Compozitorilor cu o stradă secundară, pe care locuiește ”băiatul performant” al lui Radu Mazăre

Cerere adresată Primăriei Constanța, Confort Urban și consilierilor locali. VIDEO


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Avarie RAJA: strada Cuza Vodă din municipiul Constanța, blocată

vin apr. 13 , 2018
Pentru remedierea unei avarii survenită astăzi, 13 aprilie 2018, la unul dintre branșamentele de pe strada Cuza Vodă din municipiul Constanța, se impune restricționarea traficului auto în intervalul orar 13,00 -16,00, pe porțiunea cuprinsă între străzile I.G. Duca și Mihai Viteazul. Pentru efectuarea reparației, zona menționată a fost împrejmuită și semnalizată corespunzător, iar pentru fluidizarea […]

V-ar putea interesa și: