Aroganță și manipulare marca Decebal Făgădău

Primarul Decebal Făgădău a făcut astăzi un gest pe cât de arogant, pe atât de manipulator.

Aveți detalii în imaginea de mai sus. Este un clip postat de Primăria Constanța, pe pagina oficială de Facebook, în care suntem anunțați că însuși primarul Decebal Făgădău oferă rechizite elevilor.

„Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, oferă rechizite și ghiozdane tuturor școlarilor și preșcolarilor din municipiul Constanța.”

Aceasta este fraza cu care începe informarea primăriei. Lead-ul, cum se spune în radio, sau șapoul, cum se spune în presa scrisă. Fraza cu cel mai mare impact din întregul mesaj.

Problema e că fraza respectivă conține o eroare: NU primarul oferă rechizite. Noi, constănțenii, le oferim, din banii noștri, deși nu am întrebat dacă suntem de acord.

Știți care mi se pare însă cea mai mare aroganță? Mesajul acesta este postat de mai bine de 13 ore pe pagina primăriei. Au existat mai multe comentarii care au atras atenția asupra greșelii. „Primul paragraf este pur si simplu o minciună”, spune cineva. „Le oferă personal?”, întreabă altcineva.

Ei bine, nici după 13 ore mesajul nu a fost nici modificat, nici șters, ceea ce ne spune clar că nu a fost vorba despre o eroare. Pur și simplu acesta este mesajul pe care primarul vrea să îl transmită: că el, personal, oferă ceste pachete.

Acum vreo doi ani, am scris un articol despre pachetele pentru elevi pe care le acordă primăriile din diverse orașe ale lumii. Am vorbit cu prieteni din Germania, Marea Britanie, Italia, Canada, SUA. Toți m-au întrebat: „Cum adică rechizite de la primărie?” Nu înțelegeau conceptul. Nimeni din lumea civilizată nu-l înțelege. Primăriile au alt rol acolo.

Vă reamintesc, Primăria Constanța a cumpărat, din banii noștri, și anul acesta, 32.000 de pachete complete pentru elevi, indiferent dacă aceștia au sau nu nevoie. Vă garantez că, așa cum unii copii au nevoie de ele, alții le vor arunca pur și simplu la gunoi.

Scriam azi pe pagina mea de Facebook că sper ca bunul simț (pe care știu că-l are) să-l împiedice pe primar să le împartă personal sau să facă din această acțiune un motiv de laudă, acum, în precampanie. Poate iese însă și ne spune de ce nu a construit sălile de sport pe care le-a promis în școli și licee.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

FOTO Manechin spânzurat de un pod în Mangalia

Thu Aug 22 , 2019
O persoană a sunat în această seară la 112 și a anunțat că o persoană s-a spânzurat de un pod din Mangalia. Un echipaj al Ambulanței a pornit spre caz, pentru a acorda primul ajutor. Medicii au avut însă parte de o surpriză: nu era vorba despre o persoană, ci […]