Aromânii au cântat pe Broadway, New York

Mai mulți cântăreți aromâni au cântat la “Festivalul Romania Day on Broadway” din NY în fața unui public de peste 25.000 de spectatori. Evenimentul a avut loc sâmbătă, 18 mai, pe Broadway și Financial District.

În cadrul evenimentului internațional dedicat românilor de peste ocean, comunitatea de aromâni a fost reprezentată de către artistul Stelian Arău, instrumentistul Iancu Bacula și ansamblul de dansuri tradiționale Pilisterlu. De asemenea, pe scenă au urcat artiști români precum, Gheorghe Gheorghiu, formația Amor, Mirel Manea Orchestra și trupe de dansuri și balet, care au încântat publicul prezent.

Stelian Arău, solistul trupei Makidonia, pe care a fondat-o în urmă cu 11 ani, are 30 ani de carieră muzicală. La fiecare interpretare live, solistul transmite emoție și impresionează cu vocea și timbrul lui. Spectatorii prezenți la festival au dansat și au fredonat împreună cu artistul lor preferat piesele “Un trandafil”, “Feata perlu neali neali”, “Luna Alba”, “Ela Ela”, hituri apreciate de aromânii de pretutindeni. Piesa “Feata perlu neali neali”, scrisă și compusă de Stelian Arău, este în topul celor mai populare piese armânești.

“Sunt onorat că am fost invitat să cânt la Festivalul Romania Day – Ediția XX, ce a avut loc pe Broadway și Financial District din New York. Sunt bucuros că am fost alături de românii și aromânii din SUA la această mare sărbătoare. A fost prezentă întreaga comunitate de aromâni din SUA. Am fost impresionat de numărul mare de participanți de toate naționalitățile”, povestește Stelian Arău.

Cea de-a XX-a ediție a Festivalului “Romania Day on Broadway” a reunit reprezentanți ai comunităților de români și aromâni din USA, care au venit să sărbătorească cu entuziasm cultura românească, dar și americani, care au venit să-și susțină prietenii români și aromâni și să le descopere îndeaproape tradițiile, plus sute de turiști aflați weekendul trecut la New York.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Dădeau țepe cu documente false. Acum sunt în arest

lun mai 20 , 2019
Polițiștii de investigare a criminalității economice din Constanța au organizat o acțiune, context în care au prins în flagrant delict doi bărbați, care au fost reținuți, fiind bănuiți de comiterea mai multor infracțiuni economice. La data de 19 mai a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, cu […]

V-ar putea interesa și: