ARSVOM va avea, curând, două nave noi construite în Estonia

ARSVOM, Agenţia Română de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare, instituţie aflată în subordinea Ministerului Transporturilor, va fi dotată cu două nave specializate ce urmează să sosească în portul Constanţa până la sfârşitul lunii iulie.

Investiția este de 50,6 milioane lei.

 „Navele au fost construite la şantierul Baltic Workboats Saarema din Estonia. Una dintre acestea, botezată Apollo, va ajunge în portul Constanţa la jumătatea lunii iunie, iar a doua, numită Artemis, va sosi la sfârşitul lunii iulie”, a informat luni Ministerul Transporturilor.

Navele specializate SAR (Search and Rescue) au o lungime de 23,8 m, lăţime de 6,4 m, înălţime constructivă de 2,48 m, pot atinge o  viteză maximă de peste 25 noduri şi o viteză de croazieră de 20 noduri.

„Acestea au capacitate de autoredresare şi pot prelua la bord peste 44 de supravieţuitori, sunt dotate cu câte o ambarcaţiune rapidă de urgenţă care poate atinge o viteză de peste 35 de noduri pentru recuperare şi transfer persoane, intervenţie în zona plajelor, platformă de transfer la elicopter, capacitate de transport a cel puţin două persoane pe targă, capacitate de stins incendii la nave şi de intrare în zona cu perdea de foc pentru extragere victime, cârlig de remorcaj pentru intervenţii de urgenţă, cameră de termoviziune necesară atât în cazul intervenţiilor de căutare şi salvare pe timp de noapte cât şi în cele de stins incendiul, instalaţie de comunicare voce la distanţe mari indiferent de starea vremii, echipament de intervenţie în caz de incendiu pentru personal specializat, echipamente specializate pentru recuperarea şi transferul persoanelor din apă”, spun oficialii Ministerului Transporturilor.

Investiţia a fost finanţată de la bugetul statului şi este de 50,6 milioane lei.

„Îmbunătăţirea siguranţei maritime prin achiziţionarea celor două nave răspunde cerinţelor Uniunii Europene şi se pliază pe Agenda Comisiei Europene în vederea luării de măsuri imediate pentru evitarea tragediilor umane şi pentru consolidarea mecanismelor de abordare a situaţiilor de urgenţă determinate de migraţie, de accidente navale sau pe platformele petroliere”, adaugă aceştia.

Statul român trebuie să asigure în mod gratuit, în conformitate cu reglementările internaţionale, căutarea şi salvarea vieţii omeneşti pe mare.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

One thought on “ARSVOM va avea, curând, două nave noi construite în Estonia

  1. Eu nu inteleg de ce nu au putut fi construite in Romania, chiar santierul nostru nu era in stare sa construiasca asa ceva???

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Statueta Manneken Pis, din Bruxelles, va fi îmbrăcată în călușar

lun mai 14 , 2018
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP) organizează în premieră Gala „100 pentru Centenar” prin care 10 români de succes, adevărate modele de conduită și implicare în păstrarea și promovarea identități românești peste hotare, din 10 țări cu comunități semnificative de români, vor primi distincții simbolice din partea Guvernului României. Lansarea […]
Manneken Pis

V-ar putea interesa și: