ARSVOM vrea să cumpere o navă de căutare și salvare pe mare cu o capacitate de 50 de persoane

arsvom
Sediul ARSVOM

ARSVOM (Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare) vrea să cumpere o navă de căutare și salvare pe mare cu o capacitate de 50 de persoane. Potrivit unui anunț postat de agenție, trebuie să fie o nava de ultima generatie, moderna, eficienta din punct de vedere energetic si al consumului de combustibil, construita pentru utilizare in conditii dificile.

In mod specific, nava va fi proiectata si construita pentru executarea misiunilor de cautare si salvare, dar si de patrulare pe mare, dupa cum urmeaza:

  • Performante sporite ale navelor de patrulare (viteza-manevrabilitate, navigatie constanta in conditii meteorologice nefavorabile).
  • Echipamente pentru supraveghere marina/localizare cu capacitati sporite si capabilitati de comunicatii fiabile si sigure.
  • Cresterea timpului de patrulare corelata cu scaderea consumului de combustibil.
  • Colaborarea cu mijloacele aeriene.

Oferta va cuprinde proiectarea, constructia, montajul echipamentelor, finalizarea constructiei, predarea navei catre societatea de clasificare ce poate acorda clasa cu recunoastere IACS (Asociatia Internationala a Societatilor de Clasificare), precum si catre autoritatea de pavilion si Beneficiar.

Nava trebuie sa fie construita din aluminiu marin, solid conceputa pentru operare in conditii meteo nefavorabile-deosebite.

De asemenea, avand in vedere necesitatea utilizarii ei in conditii meteorologice nefavorabile, nava va trebui sa fie intarita in zona protectiilor la abordaje pentru a rezista la impacturile laterale cu alte nave.


Nava trebuie sa fie usor manevrabila si sa fie auto-redresabila cu deflectoare de valuri care sa reziste la mare de minimum gradul 6 pe scara Douglas.

Hartile electronice vor trebui updatate gratuit pe perioada de garantie a navei.

Sistemul de propulsie va fi format din 2 x motoare principale aprox. de o putere de 1000 hp, 2 x reductoare, 2 x elice 5 pale FPP.

Nava trebuie livrata la aproximativ 12 luni de la semnarea contractului. Termen de garantie masini si echipamentelor este de minim 24 luni, al sistemului de protectie al corpului navei de aproximativ de 60 luni, iar al corpului navei de aproximativ 120 luni.

Finanatarea va fi asigurata din fonduri de la bugetul statului.

Data limita a depunerii ofertelor este 10 decembrie 2020.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.