Artiștii plastici recondiționează statuile și monumentele din Constanța

Șase statui și monumente din municipiul Constanța, care nu fac parte din lista monumentelor istorice și care, în timp, din cauza intemperiilor sau a altor factori s-au deteriorat, sunt curățate, recondiționate și puse în valoare de Primăria Municipiului Constanța.

Operațiunile de curățare și recondiționare sunt realizate de artiști plastici, cu respectarea tehnologiilor specifice, aplicabile în funcție de materialul fiecărui obiectiv – piatră, bronz, alamă sau mozaic – astfel încât să nu afecteze suprafețele asupra cărora se intervine.

După lucrările de la Monumentul Eroilor Reg. 13 Artilerie „VULTURUL” din Parc Tomis II, de la Monumentul Eroilor „INDEPENDENȚA” și de la Obeliscul din Parcul Casei de Cultură, zilele acestea a fost demarată recondiționarea statuii „Căderea de pe soclu“, realizată de sculptorul Dimitrie Cuşa. Amplasată în anul 1999, în Parcul Arheologic de revoluţionarii constănţeni şi Primăria Municipiului Constanţa cu prilejul aniversării a zece ani de la revoluţia din 1989, opera de artă avea nevoie de preconsolidarea suprafețelor, îndepărtarea sărurilor, a chiturilor, retușare cromatică, tencuirea soclului și consolidarea suprafețelor.

Lucrările vor continua zilele următoare la Monumentul Reg. 34 Artilerie – Str. Traian și „Ținerețe” – Hotel Doina, stațiunea Mamaia.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Liber la campanie pentru Horia Constantinescu. „Pentru mine vineri începe cu adevărat lupta”

mie aug. 26 , 2020
Horia Constantinescu, candidatul PPU-SL la Primăria municipiului Constanța intră de vineri, 28 august, oficial, în campanie electorală. Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a emis astăzi, 26 august 2020, ordinul de suspendare din funcția de conducere deținută de acesta la nivelul Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor, Regiunea Sud-Est (Galați) – Constanța, […]
Horia Constantinescu, comisarul șef al CJPC Constanța, vorbește despre pericolul măștilor, într-o informare de presă susținută în fața sediului instituției. Foto: Cristian Hagi, 13 mai 2020

V-ar putea interesa și: