Asistații sociali, scoși să strângă gunoaiele din zona portului Tomis

Echipele Direcției Gestionare Servicii Publice și beneficiarii ajutorului social și persoanele care prestează muncă în folosul comunității au lucrat intens în ultima perioadă la igienizarea spațiilor verzi în zona delimitată de portul Tomis și plaja Modern. S-au strâns sute de saci de gunoi, s-a curățat vegetația în exces și au fost aerisite coroanele arborilor.

„Cel mai probabil, mulți dintre noi am pus umărul la realizarea acestui peisaj dezolant, aruncând gunoaiele pe taluzul falezei.”, spun reprezentanții Primăriei Constanța, printr-un comunicat de presă.

„Vă rog să înțelegeți că acest efort nesfârșit este plătit din banii noștri, ai tuturor, pentru că unii nu înțeleg că orașul nostru nu e coșul lor de gunoi. Îi rog pe toți cetățenii de bună credință să ia atitudine față de cei care nu respectă acest efort comun și să ne semnaleze ori de câte ori sunt martorii unui astfel de comportament pentru a-i putea sancționa pe cei responsabili.”, a declarat Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța.

În perioada următoare, vor fi montate bănci și coșuri de gunoi, pentru că prezența coșurilor de gunoi este, cu siguranță, esențială în păstrarea curățeniei.

Zilele trecute, reprezentanții municipalității au abordat împreună cu specialiști în domeniu problema eroziunii, pentru că orice pantă este supusă unor forțe de eroziune continuă. Din cauza vegetației în exces care a dominat malurile în ultimii 20 de ani, nu s-a putut observa gradul de afectare al taluzului. Acum, nevoia de protecție împotriva eroziunii este evidentă și se caută cele mai bune soluții.

„De asemenea, reprezentanții Primăriei Constanța s-au întâlnit cu operatorii economici care își desfășoară activitatea în zonă și au stabilit că doar printr-un efort comun și o colaborare strânsă putem împiedica transformarea taluzului într-un focar de infecție din nou. Un bun gospodar trebuie să aibă grijă de proprietatea sa.”, au precizat reprezentanții primăriei, printr-un comunicat de presă.

Restaurantul care se vede în imaginea de mai sus, trimisă de primărie pentru a ilustra comunicatul de presă, aparține familiei Ștefănescu. Fiica acestora este căsătorită cu fostul înotător de mare performanță, dar și consilier local PSD, Răzvan Florea.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Accidente grave pe Autostrada Soarelui

lun mart. 29 , 2021
Astăzi au avut loc două accidente rutiere grave pe Autostrada Soarelui. În cursul dimineții, a km 81+700, sensul CT-B, un autotren a intrat într-un autoutilaj de deszăpezire care era în patrulare și i-a defectat răspânditorul de material antiderlapant. Nu au fost victime.Autovehiculele se află pe banda de urgență. La fața […]

V-ar putea interesa și: