Asociația Civică „Pentru Constanţa”, alături de copiii din ”Micul Rotterdam”

Asociatia Civica Pentru Constanta - Centrul de Plasament Micul Rotterdam

Asociația Civică „Pentru Constanţa” a adus astăzi magia sărbătorilor la Centrul de Plasament „Micul Rotterdam”. Membrii asociației au organizat un concert de colinde și au oferit cadouri copiilor centrului.

Invitatul special al acestui eveniment a fost amiralul Vergil Chiţac, rectorul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, care i-a îndemnat pe copii să îşi urmeze vocaţia, le-a împărtășit acestora din pasiunea sa pentru mare și din lunga sa experiență cu tinerii studenţi.

”Am fost impresionaţi de frumoasele lucrări realizate de copii dar şi de pasiunea şi dedicaţia cu care sunt îndrumaţi de profesorii şi îngrijitorii centrului”, au precizat reprezentanții asociației.

Centrul de plasament „Micul Rotterdam” din Constanța face parte din sistemul de protecție al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa şi este un proiect de tip rezidențial. Centrul asigură copiilor găzduire, îngrijire, educație și pregătire în vederea reintegrării în familia naturală sau în familii substitutive, într-un cadru adecvat unei dezvoltări pozitive și armonioase. Beneficiarii serviciilor oferite de centrul Micul Rotterdam sunt copii, separați definitiv sau temporar de părinții lor ca urmare a stabilirii în condițiile legii a măsurii de plasament.

Înfiinţată în iunie 2014, Asociația Civică „Pentru Constanța”.are drept scop promovarea valorilor naţionale, responsabilitatea civică, consolidarea valorilor democratice la nivel local şi naţional. De asemenea, prin statutul său, asociația încurajează iniţiativele care oferă oportunităţi pentru voluntariat, muncă în folosul comunităţii şi ajutor reciproc pentru toate vârstele şi grupurile sociale.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Mihai Lupu, PNL: ”Infrastructura de transport este fundamentală pentru a asigura dezvoltarea unei societăți și a unei economii competitive”

mar dec. 15 , 2015
Construcția financiară pentru anul 2016 propusă Parlamentului de către Guvernul Cioloș relevă o majorare a cheltuielilor bugetare în aproape toate domeniile și apreciez în acest sens faptul că respectă solicitarea PNL de creștere a investițiilor publice în economie, fără de care nu poți genera dezvoltare. În opinia PNL, în momentul […]

V-ar putea interesa și: