Asociația Constanța Altfel face acuzații, Poliția Locală răspunde

Locul unde se construiește blocul care a născut controversa dintre asociație și Poliția Locală (foto: Asociația Constanța Altfel)

Asociația Constanța Altfel, condusă de senatorul independent Vergil Chițac, a adus, pe Facebook, o serie de acuzații mai multor instituții ale statului.

„Parcarea stadionului, cea de pe Str. Primăverii, a ajuns (și ea) în proprietatea unor privați. Care s-au apucat să construiască 2 blocuri cu câte 5 etaje. În urmă cu 2 săptămâni, la sesizarea locuitorilor zonei, am sesizat la rândul nostru Poliția Locală și Garda de Mediu despre faptul că pământul rezultat din săpătură este depozitat de ”investitori” în incinta stadionului de rugby. Al cărui gard a fost dărâmat în acest scop. Nici până acum, niciuna dintre cele 2 instituții nu a luat nicio măsură! Au anunțat, în schimb, evident neoficial, ”investitorii” despre existența reclamației noastre! Bravo, domnilor polițiști locali, felicitări domnilor comisari de mediu! Într-adevăr, în slujba cetățeanului funcționați!”, se arată într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a asociației.

La numai câteva ore, a venit și o replică a Poliției Locale. Reprezentanții instituției au trimis următorul mesaj.

Urmare a preluării din mediul online a unui mesaj postat pe o rețea de socializare de către Asociația Constanța Altfel suntem în măsură să vă informăm următoarele:
-Conform articolului 8 din O.G nr.27/2002 privind reglementarea activității de soluționare a petițiilor termenul este de 30 de zile de la data înregistrării petiției.
-Criteriul de bază pentru soluționarea petițiilor îl reprezintă momentul înregistrării și prioritate au cele vechi față de cele nou înregistrate.
-Terenurile respective vor fi curățate în 48 de ore ca urmare a intervenției Direcției Generale Poliția Locală Constanța , precum și pentru că investitorul a fost sancționat contravențional cu suma de 1.000 de lei în conformitate cu prevederile H.C.L nr.184/2013 și nu ca urmare a diseminării intenționate/accidentale de informații, care nu sunt destinate publicității către persoana vizată de sesizare.
De asemenea, aducem la cunoștința opiniei publice că a mai fost luată în luna mai a acestui an, față de executantul lucrării din zona respectivă măsura sancționării contravenționale de două ori, din oficiu, cu suma de 5.000 lei, în conformitate cu prevederile H.C.L nr.189/2017.
Respingem categoric orice alegație cu privire la nerespectarea deontologiei profesionale în raport cu modul de soluționare al acestei sesizări.
Conform principiului latin „actori incumbit probatio”, solicităm autorului postării ca în situația în care deține probe cu privire la “ scurgerea de informații “ să se adreseze organelor judiciare întrucât fapta reprezintă infracțiunea prevăzută de art.304 din Codul Penal.
Rămânem fideli crezului că numai împreuna putem asigura un climat de siguranța și disciplina in municipiul Constanta!”

Sprijină jurnalismul independent. Poți dona aici:

Recomandare

Recomandare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.