Asociația Constanța Altfel, lansată oficial. „Constanța are nevoie de recuperare, refacere și modernizare”, spune Vergil Chițac

Asociația Constanța Altfel

Vergil Chițac, președintele Asociației Constanța Altfel (centru), avându-i alături pe consilierul județean PNL Romeo Rezeanu (stânga) și pe Remus Borza, deputat independent

Asociația Constanța Altfel a fost lansată oficial de către senatorul independent Vergil Chițac, omul care a obținut cel mai bun rezultat împotriva PSD, la primăria Constanța, din ultimele două decenii.

„Constanța are nevoie de recuperare, refacere și modernizare”, consideră Vergil Chițac. Acestea sunt, de fapt, și dezideratele asociației.

Iată ce a declarat acesta la înființarea Asociației Constanța Altfel.

„Dragi prieteni, o să vă povestesc o întâmplare petrecută în anul 2015. O companie, răspândită de altfel în toată țara, efectua lucrări de extindere a infrastructurii, ce necesitau aprobarea primăriei dar și o sumă considerabilă de bani; cam 16 milioane de Euro. În acest context, reprezentantul zonal a avut o întâlnire cu primarul în biroul acestuia, propunându-i un Parteneriat Public Privat care i-ar fi redus investiția; că doar „rețeaua va rămâne în oraș 20 de ani de acum încolo iar profitul poate fi împărțit cu primăria”.
Știți care a fost răspunsul aproape istericos al „primarului malgaș”? „Ce-mi pasă mie ce va fi peste 20 de ani?”!!! Viitorul nu era timpul gândirii lui. Numai prezentul îl interesa și numai din perspectivă personală.

Dragi prieteni, dacă astăzi nu ne place cum trăim în Constanța este, în principal, din vina celor care au condus Primăria cu lăcomie și iresponsabilitate. Însă nu ne putem deroba de responsabilitatea noastră, a celor care nu ne-am implicat, crezând că lucrurile pe care ni le dorim se vor întâmpla de la sine. A fost un eșec colectiv care poate fi corectat printr-un efort comun și o nouă abordare, o nouă atitudine civică în viața de zi cu zi.

Constanța are nevoie de recuperare, refacere și modernizare iar la aceste deziderate nu se poate ajunge decât făcând lucrurile altfel, altfel decât până acum. Altfel înseamnă să gândim altfel, să acționăm altfel, să trăim altfel. Asta ne-am propus noi la Constanța Altfel.

Veniți alături de noi! Nu e târziu pentru nimeni!”

Sprijină jurnalismul independent. Poți dona aici:

Recomandare

Recomandare

Articole recente

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.