Asociația Dăruiește Aripi a contribuit la deschiderea secției din Medeea a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța cu investiții de peste 75.000 lei

centrul evaluare covid constanta
  • Săptămâna aceasta s-a deschis centrul de spitalizare continuă pentru pacienții imunodeprimați, secție externă a Spitalului Clinic De Boli Infecțioase – Constanța, închis in octombrie 2021 în urma unui incendiu.
  • Asociația Daruiește Aripi a investit până acum peste 75.000 lei în asigurarea nevoilor imediate pentru reluarea activității spitalului.
  • Constănțenii s-au implicat și au facut posibil acest lucru prin donațiile lor.

La începutul lunii octombrie 2021, Spitalul de Boli Infecțioase Constanța a fost afectat de un grav incendiu care a cuprins cele șapte saloane de pe secția de ATI. Șapte pacienți și-au pierdut viața, alte zeci au fost transferați către alte spitale din oraș, personalul a rămas pe drumuri și spitalul a fost închis. În mijlocul unui foarte serios val patru al pandemiei de covid-19, Constanța a rămas fără spital de boli infecțioase.

„În contextul acestei tragedii, am hotărât să ne alăturăm și noi eforturilor de redeschidere a acestui spital atât de important în orașul nostru! Nu puteam sta deoparte așa că am facut echipă cu personalul medical și am început o campanie de strângere de fonduri! Medicii se implică, nu doar prin actul medical care salvează vieți, dar și în procesul laborios și greu de redeschidere a instituției. Unul dintre acești medicii este dna doctor Aura Gherghina căreia îi suntem recunoscători și îi mulțumim pentru toată implicarea. Știm că în afară de contribuția Asociației Dăruiește Aripi sunt și alte companii și oameni de rând din Constanța care au donat și au contribuit la acest demers de a redeschide Spitalul de Boli Infecțioase Constanța! Vrem să le mulțumim si noi pe acesta cale” a declarat Alina Pătrăhău, fondator al Asociației Dăruiește Aripi.

Astfel, la finalizarea lucrărilor de renovare și modernizare ale centrului din Medeea, susținute de Primăria Constanța și Consiliul local, prin eforturile susținute ale tuturor celor implicați, Asociația a reușit achiziționarea de:

  • mobilier medical: echipamente pentru sala de consultatii, vestiare, fișete
  • aparatură medicala: tensiometre, pulsoximetre
  • echipamente de igienă
  • materiale de curățenie
  • birotică

„Le mulțumim tuturor donatorilor parteneri: Romania Euroest, Euro River Transport, Geplast, Pfizer, Casa Ideea Group, Metchim Trade, Luansa Forwarding, Scoala gimnaziala Petre Ispirescu, Cora Romania precum si sutelor de donatori indviduali! Puteți ajuta și voi cu donații în contul: RO43 BTRL RONC RT02 0750 3902 (RON) deschis la Banca Transilvania”, au transmis reprezentanții asociației.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Partidul lui Dragnea acuză: „Vor să dea străinilor gazul din Marea Neagră”

Wed Mar 23 , 2022
Alianța pentru Patrie, partidul fondat de Liviu Dragnea, fostul președinte al PSD condamnat penal, spune că actuala coaliția vrea să înstrăineze gazul din Marea Neagră. Iată comunicatul de presă, fără alte comentarii. „S-a adeverit! Coaliția trădării naționale pune la cale jefuirea românilor de resurse. În Parlament, se discută modificarea Legii […]