Asociația Elevilor din Constanța are un nou birou de conducere

Membrii Asociației Elevilor din Constanța s-au reunit, pe 13 iunie, în cadrul ședinței Adunării Generale, organul suprem de luare a deciziilor, prilejuită de organizarea alegerilor pentru funcțiile vacante din cadrul biroului de conducere.

În funcția de președinte al AEC a fost aleasă Ariana Dudună, fost vicepreședinte al asociației, elevă în clasa a IX-a la Colegiul Național Mihai Eminescu.

Totodată, în vederea exercitării funcției pentru un mandat de un an, au fost aleși și următorii membri ai Asociației, pentru a deservi ca vicepreședinți ai Asociației Elevilor din Constanța:

  • Oana Maria Mircică, elevă în clasa a X-a la Liceul Teoretic „Ovidius”
  • Panaiothis Costea, elev în clasa a X-a la Colegiul Național „Mihai Eminescu”
  • Luisa Vasile, elevă în clasa a IX-a la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”
  • Iulian Bazîru, elev în clasa a X-a la Liceul Teoretic „Decebal”

De asemenea, Biroul de Conducere este completat de către Alexia Popescu, elevă în clasa a X-a la Colegiul Național “Mircea cel Bătrân”, și de Ema Ludvig, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național Pedagogic “Constantin Brătescu”, al căror mandat este în desfășurare.

,,Mă bucur de această oportunitate, de votul acordat de membri, precum și de colaborarea pe care eu și colegii mei o vom avea. Îmi doresc să reprezentăm elevii împreună, și sunt sigură că vom avea o colaborare armonioasă. Suntem o echipă echilibrată, suntem cu toții diferiți, dar avem același scop: apărarea drepturilor elevilor.”

Oana Maria Mircică, vicepreședinte AEC

Sunt foarte fericit că voi putea să reprezint elevii și că voi putea să lupt pentru drepturile acestora.Mă bucur pentru votul de încredere acordat de membrii Asociației și sunt sigur că vom reuși, în ciuda vârstei, să dovedim în continuare că putem face o schimbare în sistemul de învățământ.”

Panaiothis Costea, vicepreședinte AEC

,,Sunt mândră că am reușit să fac parte din cea mai puternică organizație de elevi din România. Le mulțumesc tuturor membrilor ce mi-au acordat această șansă votându-mă. Este o responsabilitate imensă, însă, împreună cu ceilalți membri din biroul de conducere, vom lupta pentru un sistem educațional mai bun, cu angajamentul că funcția de conducere va fi un mijloc ce ne va permite să reprezentăm nevoile și interesele elevilor, dând tot ce avem mai bun.”

Luisa Vasile, vicepreședinte AEC

,,Asociația Elevilor din Constanța a fost o inspirație enormă pentru mine. Reușitele din trecut ale asociației îmi oferă încrederea că putem face cu toții o schimbare dacă ne dorim cu adevărat. Prin funcția pe care am obținut-o îmi doresc să ajut cât mai multe persoane și să fac o schimbare cât mai mare în sistemul de învățământ. Știu că nu va fi ușor, însă mi-am asumat candidatura conștient de acest lucru, dorind să lupt pentru o educație de calitate.

Iulian Bazîru, vicepreședinte AEC

,,Sunt mai mult decât onorată de încrederea care mi-a fost acordată. Consider că elevii constănțeni și nu numai, au nevoie de reprezentanți puternici, fermi, care să lupte pentru interesele lor legitime și pentru drepturile lor. Îmi doresc ca următorul an să fie unul cât mai prosper pentru asociație și ca fiecare elev din județul Constanța să aibă acces echitabil la o educație de calitate!”.

Ariana Dudună, președinte AEC

Asociația Elevilor din Constanța (AEC) este singura organizație de reprezentare a elevilor din județul Constanța, fiind prima asociație reprezentativă independentă a elevilor, cu personalitate juridică, apărută în România, fiind înființată în anul 2013 din nevoia de a exista o organizație independentă, condusă de elevi, care să reprezinte drepturile și interesele elevilor. De-a lungul timpului, AEC s-a remarcat ca un actor implicat în sistemul educațional, la nivel local și național, aducând plus valoare prin rezultatele obținute pentru elevii din județul Constanța și din România. Printre victoriile pe care AEC le-a repurtat amintim reacordarea dreptului de vot în Consiliul de administrație pentru reprezentantul elevilor la nivel liceal (2015), obținerea respectării legii în privința acordării reducerii la transportul local în comun și a burselor școlare pentru elevii din municipiul Constanța (2015) și obținerea acordării de manuale școlare gratuite pentru toți elevii din clasele a XI-a și a XII-a din România, în urma unei decizii definitive a Curții de Apel Constanța (2016).

Dacă vreți să fiți la curent cu știrile din județul Constanța, ne puteți urmări și pe Facebook:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.