Asociația Elevilor din Constanța solicită ferm majorarea burselor

Asociația Elevilor din Constanța critică proiectul de Hotărâre de Consiliu Local pentru aprobarea cuantumurilor burselor și solicită majorarea a 3 din cele 4 tipuri de burse pentru elevi.

„Vineri, 19 martie a.c., a fost publicat pe site-ul Primăriei Constanța un proiect de hotărâre de Consiliu Local ce prevedea aprobarea cuantumurilor burselor elevilor. Cuantumurile propuse în proiect coincid cu cele din semestrul anterior, în ciuda faptului că între timp au fost virați bani din bugetul de stat pentru bursele elevilor, permițând astfel mărirea acestora.

Bursele au un rol important în învățământul românesc, servind atât drept stimulent al rezultatelor elevilor, în contextul burselor de merit și de studiu, cât și drept ajutor pentru elevii cu o situație materială precară, în contextul burselor de studiu și sociale.

Amintim faptul că în bugetul de stat au fost prevăzuți bani pentru bursele elevilor, în așa fel încât să se poată respecta cuantumul minim de 100 de lei pentru fiecare tip de bursă. Așadar, sumele destinate burselor școlare alocate în semestrul anterior, ar trebui să se fie suplimentate.”, au declarat reprezentanții AEC, printr-un comunicat de presă.

Având în vedere solicitările anterioare ale reprezentanților elevilor și finanțarea de la bugetul de stat, AEC propune următoarele cuantumuri:

 • bursa de merit- 200 de lei
 • bursa de studiu- 350 de lei
 • bursa socială-500 de lei.

În prezent cuantumurile sunt următoarele:

 • bursa de merit-100 lei
 • bursa de studiu- 200 lei
 • bursa socială- 200 lei
 • bursa de performanță- 1000 lei.

Solicităm ferm administrației locale să crească cuantumurile burselor de merit, socială și de studiu, având în vedere finanțarea de la bugetul de stat.”, spun reprezentanții AEC.

„Este necesar ca banii prevăzuți în bugetul de stat pentru burse să ajungă la elevi. Degeaba au fost alocate sumele necesare dacă nu putem observa o creștere a cuantumurilor. Finanțarea de la stat este făcută pentru a veni în sprijinul elevilor și pentru a suplimenta fondurile deja existente în bugetele locale, nu pentru ca sumele destinate burselor elevilor din semestrul trecut să fie realocate. Solicităm majorarea burselor de merit, de studiu și de ajutor social, fiind o măsură care ar crește cu adevărat sprijinul primit de elevi din partea administrației locale.”

Andreea-Sabina Spătariu, președinte AEC
energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogea2 thoughts on “Asociația Elevilor din Constanța solicită ferm majorarea burselor

 1. Asa cum am mai spus si anul trecut, avand in vedere ca nu au 18 ani impliniti, deci nu au drept de vot, nimeni din politica nu o sa sara in ajutorul copiilor, pentru ca nu au numic de castigat de pe urma lor.
  Ei vor sa cumpere voturi, nu sa dea ceva moca, chiar daca este in folosul comunitatii.
  Imi pare rau, dar asa este cu politicienii nostri, au de castigat de pe urma ta, primesti, nu au de castigat, uraaaaa si la garaaaaaaa…………………..

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Scrisoare deschisă, dar nesemnată, împotriva construirii unui bloc nou între case

Sun Mar 21 , 2021
O societate comercială vrea să construiască un bloc pe strada Corneliu Coposu din cartierul Palazu Mare, municipiul Constanța. A depus cerere pentru eliberarea autorizației de construcție pentru un imobil cu demisol , parter si 4 etaje. O parte din cei care locuiesc pe strada Corneliu Coposu i-au adresat o scrisoare […]
bloc-palazu-mare