Asociația lui Vergil Chițac învinge primăria lui Decebal Făgădău

Vergil Chițac versus Decebal Făgădău
Vergil Chițac versus Decebal Făgădău

Victorie importantă pentru Asociația „Constanța Altfel”, condusă de senatorul independent Vergil Chițac.

Aceasta a câștigat, în instanță, blocarea hotărârii de Consiliu Local Municipal prin care s-a dat undă verde construirii unui parc de miniaturi în parcul Tăbăcărie.

Asociația atacase la Tribunal hotărârea, iar magistrații i-au dat drepatate, anulând HCLM privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenţi acestui proiect.

Decizia nu este definitivă, dar este o lovitură puternică pentru primăria condusă de Decebal Făgădău, PSD. Primarul însuși a susținut acest proiect.

Primăria Constanța a anunțat, încă de anul trecut, că va realiza un parc de miniaturi în parcul Tăbăcărie, unde vor fi amplasate miniaturi al celor mai importante obiective din judeţ, proiectul fiind realizat împreună cu o regiune din Bulgaria.

„Ne propunem să aducem o reprezentare la scară mai mică a obiectivelor valoaroase pe care le are oraşul şi pe care le are regiunea noastră, în atenţia turiştilor. Utilizăm fonduri europene împreună cu un partener din Bulgaria , evident că vom promova şi câteva obiective importante de pe raza partenerului bulgar. Cred că lucrul cel mai important este că în Parcul Tăbăcărie, într-o zonă în care vă spun sincer astăzi nu se plimbă oamenii, astăzi oamenii o ocolesc pentru că nu arată tocmai bine, ne propunem cu sprijinul fondurilor europene să reamenajăm spaţiul verde, să construim un sistem de iluminat public modern şi eficient, să oferim mobilier urban de bună calitate, băncuţe, coşuri de gunoi, tot ceea ce trebuie astfel încât dintr-o zonă ocolită de constănţeni şi de turişti astăzi să o transformăm într-o zonă atractivă pentru constănţeni şi pentru turişti”, a explicat primarul Decebal Făgădău.

Vă recomandăm și:

De ce parcul de miniaturi din parcul Tăbăcărie este o idee proastă
energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Primăria taie copaci din parcul Tăbăcărie. „Erau uscați”

Tue Jul 3 , 2018
Primăria Constanța a început să taie mai mulți copaci din parcul Tăbăcărie. Asociația Constanța Altfel a postat două fotografii pe Facebook chiar de la locul faptei. În replică, George Coman, șeful Serviciului de Igienă Publică şi Spaţii Verzi din cadrul Primăriei Constanța, a dat însă imediat replica. „Am identificat 8 […]
plopi