Asociația „Poiana lui Ovidiu” promovează produsele agricole locale. Unde le puteți găsi

Asociația „Poiana lui Ovidiu”

Asociația „Poiana lui Ovidiu” va participa la un eveniment dedicat dobrogenilor. Este vorba despre Târgul Național de Produse Tradiționale, care va avea loc vineri, 27 septembrie, de la ora 14.30, la Aqua Magic, în Mamaia.

Asociația „Poiana lui Ovidiu” a fost creată la inițiativa primarului George Scupra, cu scopul de a relansa agricultura locală, dar și de a promova fermierii și produsele acestora. Orașul Ovidiu, prin satele Poiana și Culmea este recunoscut pentru livezile, viță de vie și produsele legumicole. 

Asociația va prezenta producători locali și produse din zona Dobrogei alături de cunoscuții Țărani Dobrogeni și mult asteptații producători ai Federației Naționale a Producătorilor de Produse Tradiționale care vor veni la târg cu miere și produse apicole, legume, brânzeturi proaspete și maturate și derivate din lapte, dulcețuri, gemuri, siropuri, murături, diverse sortimente de zacuști, produse din carne, mezeluri tradiționale specifice fiecărei regiuni a țării.

Mircea Ovezea, producător din orașul Ovidiu va prezenta publicului spre degustare produse din carne de pasăre, pui, rață și bibilică.

Degustarea bunătăților preparate de Mircea Ovezea vor fi însoțite de muzică dobrogeană și de dansurile Ansamblului de Dansuri Tradiționale „Dobrogeanca”, din orașul Ovidiu. 

Producătorul Mircea Ovezea, într-o emisiune la Dobrogea TV, în 2017

„Identitatea unui popor rezidă din respectarea valorilor și a tradițiilor naționale și locale. După Revoluție, am preluat rapid ceea ce părea interesant din cultura străină. Astfel, am uitat de Dragobete și l-am înlocuit rapid cu Valentine’s Day, iar Halloween-ul a luat locul Drăgaicei. După ce, ani de zile am fost grânarul Europei, a urmat o perioadă de declin în care ne-am hrănit cu produse mari, frumoase, dar nesănătoase, iar astăzi conștientizăm și încercăm să regăsim gusturi autohtone. Orașul Ovidiu, prin satele Poiana și Grupul Social Nazarcea (actualul sat Culmea) era recunoscut pentru livezile, vița de vie și produsele legumicole. Pentru a nu rămâne simple amintiri, Primăria orașului Ovidiu, în colaborare cu producătorii din aceste sate au creat Asociația ”Poiana lui Ovidiu”, prin care ne dorim să relansăm agricultura locală și să promovăm produsele de calitate. Ne propunem să facem vizibilă activitatea acestora la nivel local, județean și chiar național pentru a putea fi cunoscuți de cei care își doresc să consume produse românești cu gustul de odinioară. Doar revenind la ceea ce suntem, la ceea ce este cu adevărat autentic, generațiile viitoare își vor cunoaște trecutul și își vor recăpăta identitatea.”, a declarat primarul orașului Ovidiu, George Scupra, în 2017, la lansarea oficială a asociației.

Vă recomandăm și:


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Bogdan Huțucă ar putea fi ministru de Finanțe în viitorul guvern PNL

mar sept. 24 , 2019
Bogdan Huțucă ar putea fi ministru de Finanțe în viitorul guvern PNL, dacă trece moțiunea de cenzură pe care o pregătește opoziție. Dacă executivul PSD va fi demis și nu se va ajunge la anticipate, este posibil președintele Iohannis îi va cere lui Ludovic Orban să fie premier, acesta neavând […]
Bogdan Hutuca

V-ar putea interesa și: