Asociația Verde Urban: Primăria Constanța dă în judecată posesorii de centrale pe gaz

Primăria Constanța a dat drumul la acțiuni abuzive în instanță împotriva cetățenilor posesori de centrale pe gaz, anunță Asociația Verbe Urban.

„Chiar dacă am criticat uneori acțiunile (ori lipsa lor) primăriei, tonul nostru a fost unul civilizat întrucât așa am crezut că este normal. Se pare că am greșit. După ani de zile în care constănțenii au suportat cu stoicism cele două găuri negre denumite CET și RADET, plătind sume insuportabile pe timpul iernii, s-a trezit Primăria Constanța să solicite atât asociațiilor de proprietari cât și locatarilor, personal, autorizații de construire pentru centralele de apartament. Unele dintre ele montate acum 9-10 ani.”, spun reprezentanții asociației fondată de Stelian Ion, acum deputat USR.

Iată mesajul lor, în întregime:

„Rușine Primăria Constanța! Sunt pensionari care își dădeau aproape toată pensia pentru a ține cururile imbuibaților pe scaunele călduțe de la aceste regii iar acum vii să le ceri să își desființeze lucrarile pentru că nu au autorizații pe care tu nu le-ai cerut din start?! Și te-ai trezit acum, când vezi că îți pierzi birnicii?

Ați avut la dispoziție aproape 20 de ani să faceți ceva cu acest sistem falimentar iar tot ce ați făcut a fost să pasați responsabilitatea de la unul la altul într-o expectativă de neînțeles.

Oamenii nu au apelat la soluția centralelor de apartament pe gaz din moft, ci din necesitate, pentru că tarifele solicitate erau exorbitante (cea mai scumpă gigacalorie din țară), apa caldă venea greu, uneori după o oră, iar primăria nu a dat vreodata semn ca intenționează să remedieze toate problemele sistemului centralizat de termoficare, nu a venit cu planuri, nu a stabilit termene.

Hărțuirea aceasta, pe care ați început-o recent, nu are un temei atunci când tu, municipalitate, nu asiguri mai întâi condițiile și confortul necesare pentru cetățenii care plătesc taxe și impozite.”

Reamintim că atât RADET Constanța, cât și Electrocentrale SA sunt în insolvență.

Vă recomandăm și:


Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Viorica Dăncilă, despre ceasul de „sub 5.000 de euro”: „Am modele pe care și le poate permite orice om modest din România”

Tue Nov 19 , 2019
Viorica Dăncilă, președintele PSD, a afirmat luni că ceasul despre care spune că l-a primit cadou de la soțul ei valorează „sub 5.000 de euro” și a declarat că are mai multe ceasuri, dar nu „de firmă sau de marcă” ci modele „pe care și le poate permite orice om […]