Asta-i Constanța: Grătare în stradă, alcool în locuri publice, mașini oprite în stațiile de autobuz, taxi ilegal

Polițiștii locali din Constanța au dat, ieri, 224 amenzi contravenționale în valoare totală de 48.480 lei.

Faptele contravenţionale constatate, în limita competențelor conferite de lege, pentru care s-au aplicat cele mai multe sancțiuni contravenţionale cu amendă sunt prevăzute în actele normative menționate mai jos, astfel:
Legea nr.61/1991- privind ordinea şi liniștea publică: 17 procese verbale de constatare și sancționare a contravenției pentru apelarea la mila publicului, consum de alcool în locuri publice, încălcarea unor norme de conviețuire socială, etc.
OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice: 60 conducatori auto au fost sanctionati pentru că au oprit /staționat neregulamentar pe străzile și bulevardele din municipiul Constanța.
H.C.L nr. 184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța: au fost sancționate contravențional 65 fapte antisociale legate de nerespectarea regulilor privind menținerea curățeniei pe domeniul public al orașului Constanta.
Legii 54/2012 privind desfăşurarea activităţilor de picnic- un constănțean a fost amendat contravențional cu suma de 1.000 lei pentru că a făcut grătar pe trotuarul aferent străzii Ecaterina Varga din municipiul Constanța.
Legea nr.12 / 1990 – privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite: au fost încheiate 13 procese verbale de constatare și sancționare a contravenției emise pentru acte de comerț ilicit.
Politiștii locali au dispus 5 măsuri complementare de confiscare a bunurilor comercializate fără autorizație / acte de proveniența și care erau expuse in condiții igienico sanitare improprii.
De asemenea, polițiștii locali din cadrul serviciilor operative cu atribuții în domeniul siguranței pe drumurile publice și fluenței traficului rutier desfășoară în continuare activități de verificare a legalității desfășurării transportului de persoane în regim de taxi în limita competențelor conferite de lege.
Sunt vizate persoanele care practică „pirateria” în acest domeniu pentru că din nefericire acest fenomen continuă să existe și dăm cu titlu de exemplu următorul caz:
Astfel, în data de 05.09.2018 a fost identificată și sancționată contravențional o persoană care efectua transport public contracost fără a deține autorizație taxi emisă de autoritatea publică locală.

Cuantumul amenzii contravenționale aplicate persoanei în cauză a fost de 2.000 lei.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Mihai Daraban, CCIR: „Ne bazăm foarte mult pe Turcia”

Fri Sep 7 , 2018
Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), în parteneriat cu Asociația Oamenilor de Afaceri Turci din România (TIAD), Consiliul de Relaţii Economice Externe al Turciei (DEIK) și Ambasada Republicii Turcia din România, a organizat joi, 6 septembrie, Forumul de afaceri România-Turcia, cu tematica „Dezvoltarea relațiilor economice şi comerciale dintre Turcia […]
mihai daraban