Asta-i justiție? Un șofer care și-a bătut joc de lege și polițiști a scăpat numai cu control judiciar

Poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța au depistat un bărbat, având dreptul de a conduce suspendat, la volanul unui autoturism ce nu avea drept de circulație pe drumurile publice și care a refuzat recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei și a consumului de substanțe psihotrope. A fugit de polițiști și a rupt o barieră din port. Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța a dispus măsura controlului judiciar.

În data de 12.07.2020, un polițist de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a oprit pentru legitimare în zona Porții de acces nr. 6 a Portului Constanța, un autoturism, ce avea montate plăcuțe cu numere de înmatriculare confecționate artizanal, la volanul căruia se afla cetățeanul român, P.G., în vârstă de 54 de ani, domiciliat pe raza judeţului Constanța.

„La solicitarea polițistului de frontieră, bărbatul a refuzat să dea detalii pentru stabilirea identității, demarând în trombă și distrugând bariera de acces de la ieșirea din Port.”, au precizat reprezentanții Poliției de Frontieră.

Poliţiştii au procedat la urmărirea maşinii, pe raza municipiului Constanța, pe o distanță de aproximativ 10 km, mașina fiind oprită în cartierul Palas. Bărbatul a fost imobilizat și, având în vedere faptul că emana halenă alcoolică, a fost condus la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța pentru stabilirea alcoolemiei în sânge și a consumului de substanțe psihotrope, acesta refuzând însă recoltarea de probe biologice.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că certificatul și plăcuțele de înmatriculare au fost reținute în data de 11.04.2020, autoturismul neavând drept de circulație pe drumurile publice. De asemenea, numitul P.G., deținea un permis de conducere expirat, iar dreptul de a conduce autovehicule era suspendat din data de 22 iunie 2020.

Bărbatul în cauză a fost reținut, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, conducerea unui vehicul de către o persoană al cărei permis a fost retras, refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice și distrugere, iar în cursul zilei de ieri Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa a dispus măsura controlului judiciar față de acesta pentru o perioadă de 60 de zile.

Zen Residence
energia residenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Accident rutier cu 4 răniți, dintre care un bebeluș FOTO

Tue Jul 14 , 2020
Un accident rutier s-a produs, marți după-amiază, in Palazu mic. În urma apelului primit prin 112 au intervenit o autospeciala de stingere cu modul de descarcerare, un echipaj de prim ajutor si 2 echipaje SAJ. La fata locului au fost găsite 4 victime, 3 adulți și un bebeluș, din care […]