Astăzi este Ziua Mondială a Mediului Înconjurător. Cele mai întâlnite tipuri de poluare. Mesajul Polaris M Holding

Ziua Mondială a Mediului Înconjurător

În fiecare an, pe data de 5 iunie, sărbătorim Ziua Mondiala a Mediului Înconjurător.

„Daca nu in fiecare zi a anului, cel putin in aceasta zi, actiunile noastre ar trebui sa se indrepte mai mult spre protejarea mediului inconjurator.”, spun reprezentanții companiei de salubritate Polaris M Holding.

Un prim pas poate fi aruncarea ambalajului de la ciocolata / Pet la cosul de gunoi. Daca ne schimbam atitudinea, restul vine de la sine, si in acest mod putem imbunatati calitatea vietii noastre si, in acelasi timp, nu vom compromite viitorul copiilor nostri. Aceasta poate fi cea mai importanta mostenire pe care le-o lasam, un mediu curat care sa le asigure sanatatea pe viitor.

Auzim des expresii precum: “Cum o sa salvezi tu lumea singur?” ‘’Daca el arunca pe jos, eu de ce sa nu arunc?’’/ ’’Oricum nu o sa se schimbe nimic daca arunc numai eu la cos’’/ si astfel devenim nepasatori fata de mediul inconjurator. ❗️Este foarte important sa reducem impactul negativ pe care noi, ca indivizi, il avem asupra mediului inconjurator si sa intelegem ca SCHIMBAREA incepe mai intai cu noi.‼️

Cele mai intalnite tipuri de poluare:

1️⃣‼️🚲 POLUAREA AERULUI. Putem imbunatati calitatea aerului pe care-l respiram daca alegem sa folosim bicicleta in detrimentul masinii personale. 🛴

2️⃣‼️🐿 POLUAREA SOLULUI. Putem combate poluarea solului daca REUTILIZAM sau RECICLAM materialele care se afla deja in gospodaria noastra. 🍄

♻️Trebuie sa reducem cat mai mult cantitatea de plastic pe care o folosim deoarece plasticul se descompune in sute de ani.
De ex. daca mergeti la sala de sport, in loc sa cumparati, de fiecare data, o sticla de plastic cu apa puteti folosi o sticla reutilizabila pe care o puteti reumple. Este mai ieftin, si in plus protejati mediul inconjurator.

♻️ Inainte sa aruncam plasticul trebuie sa ne gandim daca-l putem refolosi. De ex: putem folosi PET-urile pe post de ghivece, sfesnice eco si ideile pot fi nelimitate.

♻️ Plasticul trebuie reciclat. Deseurile reciclabile trebuie colectate in containerele special destinate acestor deseuri. Se poate obtine din plastic reciclat: covoare, jucarii, imbracaminte etc.

3️⃣‼️🐬🐟POLUAREA APEI cu deseuri plastice duce la moartea anuala a milioane de animale deoarece acestea inghit bucati de plastic pe care le confunda cu mancarea.🦅


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Avarie RAJA în stațiunea Mamaia

vin iun. 5 , 2020
Pentru executarea lucrărilor de remediere a unui hidrant avariat, din zona Grand Ballroom Melody din Stațiunea Mamaia, RAJA S.A. este nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile, astăzi – 05 iunie 2020, în intervalul orar 17.45 – 20.00. Vor fi afectați de lipsa apei consumatorii din zona delimitată de Hotel Parc și Grand Ballroom Melody. […]
raja constanța

V-ar putea interesa și: