Astăzi se decide cum și când se redeschid școlile. 4 scenarii

klaus iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis discută, astăzi, cu premierul, cu miniştrii Educaţiei şi Sănătăţii, cu şeful DSU Raed Arafat şi cu directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile pe tema redeschiderii şcolilor.

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, va avea marţi, 2 februarie a.c., ora 15:00, la Palatul Cotroceni, o şedinţă de lucru la care vor participa Prim-ministrul României, Florin Cîţu, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, şi Directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, dr. Adriana Pistol”, a anunţat Administraţia Prezidenţială.  

Este așteptată o decizie referitoare la prezenţa fizică a elevilor la cursuri din 8 februarie, când începe semestrul al doilea al anului şcolar. Revenirea elevilor în bănci este dorită de majoritatea factorilor implicaţi în luarea deciziei, însă este necesară reevaluarea situaţiei epidemiologice având în vedere contagiozitatea mare a noii tulpini de coronavirus şi faptul că puţini dintre angajaţii din învăţământ s-au vaccinat.

Patru scenarii

În cazul în care se va reveni la şcoală decizia va fi descentralizată la nivelul fiecărei localităţi, în funcţie de incidenţa cumulată. Sunt luate în calcul 3 scenarii.

Scenariul verde: dacă rata infectării în ultimele 14 zile va fi sub 1,5 la mie, toţi elevii vor merge la şcoală.

Scenariul galben: la o rată de infectare cuprinsă între 1,5 şi 3 la mie, scenariul galben, vor participa fizic la ore copiii de grădiniţă, copiii din ciclul primar, clasele I-IV, şi copiii din clasele terminale – VIII, XII.   

Scenariul roșu: dacă localitatea intră în scenariul roşu – o rată de infectare de peste 3 la mie – vor mai face cursuri ”faţă în faţă” copiii de grădiniţă şi de ciclu primar.   

Scenariul IV (să-i spunem negru): la peste 6 la mie, orice localitate intră în carantină, iar toţi elevii trec la cursuri online.   

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Garajele care l-au învins pe Făgădău. Va pierde bătălia și echipa Chițac - Ovanesian?

Tue Feb 2 , 2021
Există, în orașul Constanța, câteva garaje care au rezistat voinței fostului primar de a le demola, în ciuda voinței acestuia de a crea locuri de parcare decente în locul lor. Este vorba despre aproape 20 de garaje construite într-una din cele mai aglomerate zone din Constanța: zona Flămânda. „În locul […]
garaje flamanda