Astăzi se împlinesc 5 ani de când Felix Stroe și PSD le-au promis constănțenilor un parc nou „în cel mult o lună de zile”

decebal fagadau felix stroe
Președintele PSD Constanța, Felix Stroe, și primarul Constanței, Decebal Făgădău, pozează împreună în iunie 2016 (foto: Constanța 100%)

Orașul Constanța va avea un nou parc, întins pe circa două hectare. Asta spunea, pe 17 iunie 2016, deci fix acum 5 ani, Felix Stroe, președintele PSD. Era an de alegeri, trecuseră localele, câștigate de Decebal Făgădău, urmau parlamentarele, în toamnă.

Noul parc urma să fie deschis la intersecția bulevardului Tomis cu Aurel Vlaicu, într-un spațiu care aparține RAJA. De aici se extrage apă care alimentează municipiul și nu numai. Este o zonă de protecție sanitară, de aceea este nevoie de anumite investiții până când spațiul va fi deschis publicului.

„Parcul va fi deschis cel mai târziu în data de 15 iulie”, a precizat Felix Stroe.

Precizăm, este vorba despre 15 iulie 2016 (douămiișaisprezece).

Cu această ocazie, directorul RAJA de atunci, Felix Stroe, și primarul Constanței, Decebal Făgădău, au anunțat că în Constanța se vor planta circa 200.000 de tei și nu numai.

Parcul nu a mai fost inaugurat niciodată. Nici teii nu au mai fost plantați.

Istoria se repetă

Actualul city-manager al municipiului Constanța, avocata suspendată Felicia Ovanesian, le-a spus prietenilor săi de pe Fccebook, în ianuarie 2021, că va construi un parc în locul actualului Registru Auto Român. Circa 8.000 de metri pătrați. Asta după ce Decebal Făgădău a mutat RAR-ul acolo, fără să țină cont că în zonă sunt locuințe. Au trecut aproape șase luni, nu s-a întâmplat nimic. Primarul a propus un HCL care încălca Constituția, codul penal și codul administrativ. Lucrurile sunt din nou la punctul zero.

„Mai mare rușinea”

Felix Stroe nu a uitat să taxeze această promisiune a administrației Chițac.

Iată ce spunea pe 18 mai 2021:

„Tot mai multe promisiuni electorale ale echipei care a câștigat conjunctural Primăria Constanța încep să se prăbușească sub evidența realităților dintr-un oraș pe care actualii guvernanți nu l-au cunoscut decât “pe dinafară”. De altfel, nici “realizările” din ultimele luni nu le aparțin, ci sunt continuări ale unor proiecte începute de fosta administrație! Greu de recunoscut așa ceva, nu?…„Facem un parc! Relocăm RAR-ul într-o zonă adecvată activității, reducem în consecința traficul, mai ales cel greu, absolut incompatibil cu zona locuințelor colective! Recuperăm terenul si il transformăm în parc…” scria pe facebook cineva din anturajul primarului, persoană care nici măcar nu a candidat în alegeri, dar s-a trezit stăpân peste oraș… E vorba de un teren, nici măcar generos, din Inel 2. Dar nu s-a întâmplat nimic! RAR-ul funcționează tot acolo, nici măcar nu a fost mutat. S-a încercat, dar a fost un eșec lamentabil. Primarul Chițac a propus consilierilor o hotărâre prin care RAR-ului i se acorda un teren în altă parte, însă Prefectura a notificat că această hotărâre încalcă atât Constituția României, Codul Civil și noul Cod Administrativ!!! Atât s-a putut, într-o administrație care are drept city manager un jurist. Mai mare rușinea!”


Zen ResidenceOne thought on “Astăzi se împlinesc 5 ani de când Felix Stroe și PSD le-au promis constănțenilor un parc nou „în cel mult o lună de zile”

  1. daca ar verifica cineva cit la suta au facut din cit a promis psd ar constata ca …mai nimic dar tot ei au gura mare

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

CONCURS: câștigă două invitații la spectacolul „ZIUA Z” al Teatrului de Stat Constanța

Thu Jun 17 , 2021
COMPLETARE. Spectacolul a fost anulat, din cauza îmbolnăvirii unuia din actori. Rămâneți alături de noi, vom organiza un nou concurs. COMPLETARE 2. În weekend se va juca spectacolul „Memoria apei”. Vă oferim invitații și la acesta. Detalii AICI. Publicația Constanța 100%, Universitatea Maritimă Constanța și Teatrul de Stat Constanța vă […]