Astăzi se premiază cele mai bune firme din județul Constanța

sediu-ccina

Astăzi, 3 noiembrie 2016, de la ora 18.30, în cadrul Complexului „Melody” din Mamaia, va avea loc cel mai important eveniment anual al mediului de afaceri constănţean – festivitatea de premiere a celor mai performante companii din judeţul Constanţa, în conformitate cu clasamentele obţinute prin prelucrarea informaţiilor cuprinse în bilanţurile financiar-contabile depuse de societăţile constănţene la 31.12.2015.

Cea de a XXIII-a ediţie a “Topului Judeţean al societăţilor din judeţul Constanţa” a fost realizată de Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură (C.C.I.N.A.) Constanţa, în baza prevederilor metodologiei unice, aprobată de conducerea Camerei de Comerţ şi Industrie a României (C.C.I.R.).

Pentru o deplină transparenţă a modului în care au fost realizate clasamentele din acest “Top”, metodologia respectivă a fost publicată şi pe site-ul C.C.I.N.A. Constanţa (www.ccina.ro).

Elementul de noutate al metodologiei de realizare a topului naţional, respectiv judeţean al societăţilor, faţă de ediţiile anterioare, il constituie clasificarea după domeniul principal de activitate reflectat de codul CAEN de patru cifre al activităţii preponderent efectiv desfăşurate şi declarate pe propria răspundere în situaţiile financiare pentru anul anterior, faţă de metodologia din anii anteriori, când clasificarea s-a realizat după codul CAEN de trei cifre.

Pentru realizarea topului judeţean al societăţilor au fost prelucrate, utilizând o platformă online naţională, creată de Camera de Comerţ şi Industrie a României (C.C.I.R.), datele conţinute în bilanţurile financiar – contabile depuse de societăţile din judeţul Constanţa, la sfârşitul anului 2015.

Clasificarea întreprinderilor pe clase de mărime s-a realizat în conformitate cu prevederile Legii nr. 346/2004 privind stimularea înfiinţării şi dezvoltării  întreprinderilor mici şi mijlocii, cu completările şi modificările ulterioare, care stabileşte şi criteriile de încadrare a societăţilor în fiecare tip de întreprindere: microîntreprinderi, întreprinderi mici, întreprinderi mijlocii, întreprinderi mari şi întreprinderi foarte mari.

Din totalul de 27405 societăţi din judeţul Constanţa, care au depus bilanţurile financiar – contabile pentru anul 2015, au fost selectate pentru “Topul judeţean”, în conformitate cu criteriile cuprinse în metodologia aprobată de Comisia constituită la nivel naţional, un număr de 6319 societăţi, care au îndeplinit aceste criterii, acoperind cele 6 domenii de activitate economică, divizate în 358 de subdomenii.

La 31.12.2015 au fost depuse bilanţurile financiar – contabile de la 27405  societăţi din judeţul Constanţa, cu 338 mai puţine decât în anul precedent (27743), cu 420 mai puţine decât în anul 2013 (27825), cu 1133 mai puţine decât în anul 2012 (28538) şi cu  938 mai puţine decât în anul  2011 (28343).

Indicatorii generali utilizaţi pentru ierarhizarea societăţilor au fost: cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, eficienţa utilizării resurselor umane şi eficienţa utilizării capitalului angajat.

Pe primele trei locuri în acest “Top” s-au clasat 1447 de societăţi, incluse în catalogul tipărit, faţă de 895, în anul anterior, clasificate în cadrul fiecărui subdomeniu de activitate, precum şi clasamentele cuprinzând primele 100 de firme, după cifra de afaceri şi după profitul din exploatare. Topul judeţean al societăţilor clasate pe primele 5 locuri cuprinde 1935 de firme, iar pe primele 10 locuri s-au clasificat 2684 firme, care se vor regăsi în versiunea electronică a catalogului.

Vor fi acordate 61 de Trofee de Excelenţă, pentru firmele clasate pe primul loc la ultimele 5 ediţii ale Topului Judeţean (2011, 2012, 2013, 2014, 2015).

De asemenea, vor fi acordate 3 premii speciale, pentru societăţilor care au înregistrat cea mai mare cifră de afaceri, cel mai mare profit brut, respectiv cel mai mare număr de salariaţi, în anul 2015, precum şi 7 premii speciale pentru societăţile clasate pe primul loc la ultimele 5 ediţii ale Topului Judeţean, care au împlinit 25 de ani de activitate neîntreruptă.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.