Astăzi vor suna alarmele în Constanța

alarme constanța

Alarmele vor suna din nou, astăzi, 3 octombrie, în orașul Constanța.

Este vorba despre exercițiul lunar de verificare a sistemului de avertizare/alarmare publică, motiv pentru care cetățenii sunt rugați să nu intre în panică la auzul sirenelor care vor suna între orele 10:00 şi 11:00.

Pentru o mai bună informare și educare preventivă a populației facem cunoscută semnificația semnalelor de alarmare ce sunt transmise în prima zi de miercuri a fiecărei luni, conform ordinului Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Semnalul „ALARMĂ AERIANĂ“ este compus din 15 sunete, a câte 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele.

În cazul în care alarma nu reprezintă un exercițiu, ci o situație reală, semnalul anunțat mai sus va fi precedat de „PREALARMĂ AERIANĂ“ compusă din 3 sunete a 32 de secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele.

Semnalul „ALARMĂ LA DEZASTRE“ este compus din 5 sunete, a câte 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele.

De asemenea, în situații reale la finalul alarmării se transmite semnalul acustic „ÎNCETAREA ALARMEI“, compus dintr-un sunet continuu, de aceeași intensitate, cu durata a 2 minute.

Acesta este doar un exercițiu. Primăria vă roagă să nu intrați în panică la auzul sirenelor.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Vietnamez ucis în Constanța

Wed Oct 3 , 2018
La data de 2 octombrie a.c., in jurul orei 22.00, in incinta Portului Constanța a avut loc un conflict spontan intre doi cetățeni din Vietnam, muncitori la o societate de pe platforma portuara. Unul dintre bărbați l-ar fi înjunghiat cu un obiect ascuțit pe celălalt, care a fost transportat la […]