Așteptați-vă la o creștere a prețurilor la locuințe după 15 august

programul noua casa

Prețurile locuințelor vor crește, cel mai probabil, după 15 august. Este ziua când devine operațional programul „Noua Casă”, care înlocuiește „Prima Casă”. Diferența este că plafonul a fost majorat de la 70.000 de euro la 140.000 de euro. Este de așteptat ca această majorare să aibă ca efect locuințe mai scumpe, pentru că mai multă lume își va permite să cumpere și să dea mai mulți bani. De câștigat vor avea mai ales dezvoltatorii imobiliari, care își vor îngroșa profiturile. Omul simplu, care face un credit, va avea pur și simplu mai mult de plătit pentru același produs.

„Programul „Noua Casă” va fi operaţional la 15 august, în condiţiile în care normele de aplicare vor fi aprobate săptămâna viitoare, în şedinţa de Guvern. Normele sunt în prag de avizare. Noi sperăm ca săptămâna viitoare normele să intre în aprobare de şedinţă de Guvern, iar la 15 august programul va fi operaţional. Încercăm să încurajăm noile construcţii. Faţă de fostul program ‘Prima Casă’ am mai mărit plafonul la 70.000 de euro. Trebuie să încurajăm şi românii care au un venit mai mare, dar şi dezvoltatorii să ofere nişte condiţii superioare. Dacă un român câştigă mai mult, de ce să nu şi dăm posibilitatea să aplice pentru programul ‘Noua Casă’? Pentru orice locuinţă construită în ultimii cinci ani şi de acum încolo, poţi accesa un credit între 70.001 euro până la 140.000 euro, cu un avans mai mare, de 15%”, a afirmat a afirmat miercuri Dumitru Nancu, directorul general al Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM), la întâlnirea COAL-live!, la care au participat antreprenori şi reprezentanţi ai autorităţilor, organizată de Clubul Oamenilor de Afaceri Liberali (COAL).

Fondul Naţional de garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) informa, recent, într-un comunicat de presă, transmis AGERPRES, că prin programul “Noua Casă” se vor acorda două categorii de credite pentru locuinţe noi, respectiv împrumuturi de până la 140.000 de euro pentru care se percepe un avans de 15% şi se acordă o garanţie de stat de 60%, şi de 70.000 de euro, cu un avans de 5% şi o garanţie de stat de 50%.

Potrivit sursei citate, avansul de 15% şi garanţia în nume şi cont stat de 60% se aplică doar locuinţelor noi ce depăşesc pragul de 70.000 de euro până la 140.000 euro inclusiv.

Pentru locuinţele vechi (recepţionate la terminarea lucrărilor de construcţie cu mai mult de 5 ani înainte de data solicitării creditului garantat) condiţiile rămân neschimbate.

„Prin programul “Noua Casă” se vor acorda două categorii de credite pentru locuinţe noi (prin locuinţă nouă se înţelege orice locuinţă, recepţionată la terminarea lucrărilor, cu cel mult 5 ani înainte de data solicitării creditului garantat precum şi locuinţele supuse unor lucrări de intervenţie în vederea consolidării şi/sau reducerii riscului seismic recepţionate la terminarea lucrărilor cu cel mult 5 ani înainte de data solicitării creditului garantat) respectiv : 1) credite de până la 140.000 de euro pentru care se percep un avans de 15% şi se acordă o garanţie în nume şi cont stat în valoare de 60%; 2) şi credite de până la 70.000 de euro cu un avans de 5% şi o garanţie în nume şi cont stat de 50%”, se menţiona în comunicat.

FNGCIMM SA – IFN colaborează cu 27 instituţii financiare în baza unor convenţii de lucru.

parteneri Constanta 100% CT100
Constanta-financiara-sigla-jpg
Teasing_Tucson Exclusiv Auto
Mitshubishi
sprijina-jurnalismul-independent

Articole recente

Un comentariu

 • O mizerie de program facut pentru MAFIA IMOBILIARA SI MAFIA BANCARA in parteneriat cu statul care isi ia si el partea…
  O sa fie un fiasco total!!!!
  Marea majoritate a Romanilor sunt imprumutati pentru urmatorii
  25-30 de ani si sunt si asa “cocosati” de costurile tot mai mari ale traiului de zi cu zi si ale utilitatilor, iar pentru tinerii ce vin din spate nu se intrevad perspective mai bune CU VIITOARELE CONCEDIERI si taieri de salarii ce deja au inceput….
  ASA ca majoritatea dezvoltatorilor imobiliari vor ramane cu “marfa pe stoc” sau si le vor vinde apartamente le si casele intre ei.

  Timpul imi va da dreptate., din pacate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.