Atac la Decebal Făgădău? Senator PSD, îngrijorat de CALITATEA AERULUI din Constanța, reclamă chestiuni care țin de primărie

autobuz armata

Un autobuz al armatei circulă pe strada Soveja din Constanța, lăsând dâre de fum în spate

Senatorul PSD Constanța Ștefan Mihu a adresat o interpelare Ministrului Mediului, Grațiela Gavrilescu în care semnalează problema poluării mediului înconjurător cu care se confruntă municipiul Constanța.

Acesta reclamă, printre altele, lipsa unui registru al spațiilor verzi, dar și penuria de spațiu verde, chestiuni care țin de actuala administrație locală, condusă, culmea, de primarul PSD Decebal Făgădău.

Mai jos puteți citi textul moțiunii:

Printr-o interpelare adresată anul trecut Ministerului Mediului, atrăgeam atenția asupra problemelor de sănătate survenite ca urmare a expunerii organismului pentru timp îndelungat la mediul poluat al marilor aglomerații urbane, între care se numără, din păcate, și orașul Constanța.

O asemenea situație este cauzată atât de traficul rutier extrem de intens din Constanța, dat fiind faptul că vorbim de unul dintre principalele orașe turistice ale țării, cât și din considerente legate de activitățile industriale poluante, inclusiv a șantierelor de construcții din acest oraș. In același timp, nu poate fi minimalizată penuria relativă cu care se confruntă orașul Constanța, atunci când vine vorba de numărul de metri pătrați de spații verzi pe cap de locuitor, indicator aflat la cote alarmante, la nivel național.

În plus, există sincope și în ceea ce privește buna funcționare a instituțiilor publice cu atribuții în domeniu, am numit Agenția Națională de Protecția Mediului (ANPM) Constanța, care nu dispune încă de un instrument orientativ fundamental, Registrul Spațiilor Verzi, în pofida cererilor repetate în acest sens ale opiniei publice și organizațiilor civice. La această situație, se adaugă nefuncționarea la parametri normali a celor șapte stații de monitorizare a calității aerului cu care este dotat, pe hârtie, Municipiul Constanța.

Față de cele de mai sus, vă rog să ne precizati, stimată doamnă ministru, măsurile avute în vedere de Ministerul Mediului, în cooperare cu ANPM Constanța, în ceea ce privește reducerea poluării în orașul Constanța, inclusiv in materie de prevenire, cu referire directă la monitorizarea și controlul prezenței noxelor în aerul respirat.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.