Atac mafiot? Un om de afaceri a murit după ce mașina în care se afla a explodat

O maşină a luat foc în municipiul Arad, sâmbătă dimineață. Conducerea Inspectoratului General al Poliției Române a dispus deplasarea, de urgență, la fața locului, a unor specialiști din cadrul Institutului Național de Criminalistică, Direcției de Investigații Criminale, Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, pentru a sprijini ancheta.

Potrivit celor de la fața locului, victima este cunoscutul om de afaceri Ioan Crișan, tatăl Laurei Bîlcea, fosta soție a deputatului Sergiu Bîlcea. Se pare ca omul de afaceri s-a urcat în mașina,după ora 7.00, după obișnuita sa cafea de dimineață la cafeneaua din zonă, iar când a pornit mașina aceasta a explodat. Bubuitura s-a auzit până la UTA. Ioan Crișan conducea un Mercedes.

Potrivit martorilor, parte din geamurile de la etajul 1 al blocului Z 11 s- au spart în urma exploziei mașinii la ieșirea din parcarea de la PROFI. Unii locuitori de aici au filmat focul declanșat după explozie.

Crişan era, potrivit presei locale, un prosper om de afaceri din Arad, care avea 66 de ani şi deţinea una dintre puţinele ferme de somn african din Europa de Est. Ferma a fost amenajată în apropierea unei foste fabrici de cânepă, situată la câţiva kilometri de municipiul Arad. Ferma are 22 de bazine alimentate cu apă termală provenită dintr-un foraj adânc de 900 de metri, iar o parte dintre acestea sunt populate de zeci de tone de peşte. Bărbatul a adus într-un bazin termal şi câţiva crocodili, cu intenţia de a dezvolta pe viitor o fermă care să producă carne de crocodil, căutată în restaurantele din unele ţări vestice, unde exportă şi somn african. Ioan Crişan a fost şi socrul deputatului PNL Sergiu Bilcea.

Potrivit comunicării IPJ Arad, “în această dimineață, în jurul orei 7, am fost sesizați prin apel 112, despre faptul că în parcarea unui supermarket din municipiul Arad s-a produs o explozie la un autoturism. La fața locului s-au deplasat polițiștii și un echipaj al pompierilor care au constatat că este vorba despre un autoturism incendiat iar în interior se afla un bărbat decedat. În continuare se efectuează cercetări cu privire la stabilirea tuturor împrejurărilor în care a avut loc evenimentul”.

În ceea ce privește intervenția pompierilor, ISU Arad a precizat: “În momentul sosirii echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta cu violență și generalizat. Incendiul a fost stins în aproximativ 20 de minute.

După stingerea incendiului a fost găsită în interiorul mașinii o victimă. Victima, decedată, nu a putut fi identificată din cauza deteriorării cadavrului în urma incendiului”.

„Cauza este în curs de stabilire”, au spus pompierii.

Zen ResidenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

A apărut și varianta vietnameză a coronavirusului. Se transmite rapid în aer

Sat May 29 , 2021
Cercetătorii au descoperit o nouă variantă a coronavirusului: cea vietnameză. Acesta se transmite rapid în aer și este o combinație între variantele indiană și britanică, a relatat presa de stat, potrivit AFP. „Am descoperit o variantă hibridă care combină virusul indian și cel britanic”, a declarat sâmbătă ministrul sănătății din […]