Atacuri cibernetice asupra site-urilor Guvernului, Ministerului Apărării Naționale, Poliției de Frontieră, CFR

Site-ul Ministerului Apărării Naționale a fost atacat de hackeri

Guvernul anunţă, vineri, că în cursul dimineţii accesarea site-urilor gov.ro, mapn.ro si politiadefrontiera.ro, cfrcalatori.ro si a site-ului unei instituţii financiare a fost afectată de o serie de atacuri cibernetice de tip DDOS. Accesul către site-ul www.gov.ro a fost refăcut. MApN precizează că atacul nu a compromis funcţionarea paginii de internet a instituţiei, ci doar a blocat accesul utilizatorilor, şi că pagina nu conţine baze de date cu caracter sensibil sau clasificat.

Un atac cibernetic de tip distributed denial of service (DDOS), a fost declanșat, la ora 04.05, asupra site-ului MApN (www.mapn.ro).

„Atacul nu a compromis funcționarea paginii de internet a instituției, ci doar a blocat accesul utilizatorilor la aceasta.”, au precizat reprezentanții MApN.

„Facem precizarea că site-ul MApN nu conține baze de date cu caracter sensibil sau clasificat, iar atacul nu a afectat alte servicii și rețele informatice ale MApN.”, au mai spus aceștia.

Specialiștii Comandamentului Apărării Cibernetice al MApN (CApC) lucrează la acest moment pentru reluarea funcționalității paginii de internet a ministerului.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Trei candidați pentru funcția de adjunct al șefului IPJ Constanța. Niciunul nu a promovat examenul

Fri Apr 29 , 2022
La sediul IGPR a avut loc ieri concursul pentru ocuparea funcției vacante de adjunct I al inspectorului șef din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța. Din trei candidați, niciunul un a promovat. Președintele comisiei de concurs a fost adjunctul inspectorului general, respectiv chestorul de poliție Eduard Mirițescu, unul dintre membrii […]