Atenție, au apărut inspector FALȘI ai Protecției Consumatorului care cer plata unor AMENZI inexistente

Modelul legitimatiei de control al inspectorilor ANPC

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor avertizeaza operatorii economici in legatura cu existenta unor persoane care pretind ca sunt comisari ANPC sau CJPC si care, sub pretextul neregulilor depistate, solicita plata unor amenzi.

„Au aparut informatii ca falsii comisari ANPC au desfasurat astfel de activitati ilegale de control, prin utilizarea unor legitimatii asemanatoare cu cele oficiale.”, spune Paul Anghel, directorul general al ANPC.

ANPC va reaminteste faptul ca niciodata comisarii Autoritatii nu solicita operatorilor economici achitarea cu numerar a eventualelor amenzi dupa terminarea controlului. In cazul aplicarii de sanctiuni contraventionale, acestea se achita la Trezorerie si nu comisarilor aflati in control. Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor va primi doar copia chitantei de varsamant.

Membrii organizatiilor neguvernamentale din domeniul protectiei consumatorilor nu au drept de control. Ei au dreptul de a informa opinia publica asupra deficientelor de calitate ale produselor si serviciilor si asupra consecintelor vatamatoare ale acestora pentru consumatori sau de a initia actiuni in justitie pentru apararea drepturilor si intereselor consumatorilor.

Pentru a preveni viitoare incalcari ale legii, atragem atentia operatorilor economici sa solicite ordinul de serviciu in baza caruia se face controlul, sa verifice legitimatiile comisarilor care vin in control si sa anunte imediat politia in cazul in care sunt victimele unei tentative de control din partea unor persoane neautorizate.

Zen ResidenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

VIDEO Imagini incredibile. Materiale de construcții aruncate în lacul Siutghiol

Fri Jan 10 , 2020
În România, domeniul construcțiilor este un fel de Vestul Sălbatic. Fiecare face ce vrea, consecințele aproape că nu există. Imaginile publicate utilizatorul Dorin Smaranda pe grupul de Facebook „Constanța constănțenilor” sunt incredibile și o dovadă în acest sens. În ele se vede cum un camion răstoarnă o încărcătură întreagă în […]