Atenție, turiști! Ora de parcare în sudul litoralului costă 3 lei, amenzile s-au dublat

Consiliul Local Mangalia a adoptat, recent, un proiect de hotărâre, prin care conducătorii auto pot fi sancționați contravențional cu amendă cuprinsă între 1000 – 2000 de lei, dacă nu respectă regulamentul parcărilor din localitate. Cuantumul amenzilor a fost majorat de la valoarea cuprinsă între 100-500 de lei, așa cum era prevăzut în HCL Nr. 57/04.05.2018,  ca urmare a repetatelor încălcări ale Regulamentului de parcare, din Mangalia.

Potrivit documentului, constituie contravenție utilizarea fără drept a unui loc de parcare dintre cele marcate și prevăzute cu indicatoare specifice, nerespectarea programului instituit pentru parcările de reședință, cele mixte sau cele cu tarif orar.

O altă încălcare a Regulamentului o constituie ocuparea domeniului public/privat al UAT-ului cu autovehicule având probleme tehnice, avarii, precum și a celor cu afișe publicitare, fără achitarea taxelor locale specifice. Ocuparea unui loc, în parcările cu plată, fără achitarea tarifului sau după expirarea perioadei pentru care a fost făcută plata, constituie, de asemenea, contravenție.

Alte puncte din Regulament se referă la rezervarea ilegală a locurilor de parcare, prin amplasarea de panouri sau alte obiecte marcate/nemarcate sau a celor cu marcaje de interdicție pentru parcare; inscripționarea fără drept a unor date de identificare, pe carosabil, trotuar, bordură, stâlp, etc., în scopul rezervării ilegale a locurilor de parcare.

Tarifele percepute pentru închirierea unui loc de parcare de reședință ajung la 150 de lei/an pentru persoanele fizice, respectiv 300 de lei/an pentru persoanele juridice.

Tariful de parcare în Mangalia este de 2 lei/oră, iar în stațiuni (Saturn, Venus​, Cap Aurora, Jupiter, Neptun, Olimp) – de 3 lei/oră). Pentru autoturismele de transport marfă și călători tariful este de 5 lei/oră.

Tariful/zi de parcare este de 10 lei/zi pentru Mangalia și 15 lei/zi pentru stațiuni.

Vă recomandăm și: Turiștii care aleg sudul litoralului trebuie să plătească o taxă specială

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

A murit jurnalistul Florin Condurățeanu

Mon Jun 28 , 2021
Jurnalistul Florin Condurățeanu a murit luni, în urma unui stop cardio-respirator la vârsta de 71 de ani, anunță Pro TV și Antena3. Editorialist la „Jurnalul”, Condurăţeanu a publicat ultimul articol chiar luni dimineaţă. El a colaborat o perioadă mai lungă de timp cu OTV, înainte ca licența postului patronat de […]