Ați distrus Constanța, Vergil Chițac, Felicia Ovanesian, Ionuț Rusu!

cristian hagi

Astăzi am reușit, în Constanța, un nou record personal la volan: 300 de metri în 18 minute (foto). Mulțumesc primarului Chițac, viceprimarului Rusu și doamnei city manager Felicia Ovanesian. Au distrus orașul.

Știu, se lucrează pe străzi (de fapt, mai mult se stă), dar nu acesta este motivul pentru traficul infernal. Au făcut alte orașe investiții mult mai mari decât în Constanța, fără să dea peste cap în așa hal. La noi, lucrările se fac fără noimă, se încep șantiere pe suprafețe extinse, apoi nu se mai întâmplă nimic. Firmele care lucrează nu țin cont de trafic. Nu le pasă nici de mediu, au fost amendate deja cu sume mari.

Era nevoie de înlocuirea conductelor? Chițac spune acum că da. În campania electorală spune că NU! Și argumenta prin părerea experților:

„Solutia schimbarii traselor de tubulaturi impreuna cu modernizarea CET ului este costisitoare si produce mult deranj in oras. Asadar, ar fi bine daca s-ar renunta la retelele de conducte prin care circula agentul termic.

Între timp și-a șters articolul de pe site! (Detalii AICI). Așa fac în general contraamiralii, nu?

Nu numai lucrările sunt de vină, ci și măsurile luate de „strategii șoselelor”, în frunte cu viceprimarul Ionuț Rusu. O echipă care face schimbări fără să aibă un studiu de trafic în spate! S-au făcut unele, dar sunt încă în analiză. Incredibil, nu? (Detalii AICI). Niciunul în cei doi ani de când conduc orașul! Au montat opritoare, au văzut că au paralizat traficul, apoi le-au scos. Au făcut sensuri unice fără să știe dacă vor fi sau nu viabile. Vor vedea după. Experimentează pe timpul și nervii noștri.

Îmi aduc aminte foarte bine că primarul Chițac îl certa pe Decebal Făgădău pentru că a instituit sensuri unice fără studii de trafic.

Iată ce spunea, cuvânt cu cuvânt:

„Românii au o vorbă înțeleaptă: măsoară de șapte ori și taie o dată. Din păcate, primarul Constanței n-o știe. Primarul „Răzgândilă”. De câțiva ani, nu de ieri, de azi, primarul Făgădău a început o campanie de instituire a unor sensuri unice în oraș. Așa i-ar fi spus, chipurile, niște specialiști ai unei bănci europene, specialiști pe care nimeni nu i-a văzut la față, care nu au prezentat niciodată – nici ei, nici primăria – un studiu de trafic profesionist, așa cum se face.” (detalii AICI)

Acum face exact la fel!

Nici măcar asta nu este singura problemă. Chițac vrea să construiască un oraș pentru oameni, nu pentru mașini, dar renunță la parcuri și trotuare pentru a face parcări. Eu, personal, prefer să folosesc mașina pentru că în cartierul în care locuiesc pur și simplu nu sunt trotuare. N-a făcut Făgădău, nu face nici Chițac, care îl copie cu bune și rele. Și ca mine sunt mii de constănțeni.

Ne-a mințit de multe ori. Mai țineți minte când spunea, la Dobrogea TV, că până pe 20 decembrie 2021 se vor termina lucrările pe variantă? Am filmat zilele trecute acolo, e haos. Puteți vedea imaginile AICI. N-a mai explicat primarul de ce nu-s gata lucrările. Păi ce, merităm noi, constănțenii, explicații de la locuitorul orașului Eforie?

Nu pot merge nici cu mijloacele de transport în comun. Pur și simplu nu am timp. Drumul de 30 de minute cu mașina l-aș face în 60 sau mai mult cu CT Bus.

Trist este că echipa acesta din primărie, Chițac – Ovanesian – Rusu, nu numai că a distrus traficul, a distrus chiar și speranța că ar putea să fie mai bine. Sunt de doi ani la conducerea orașului și lucrurile arată cu siguranță mai rău decât în 2020.

Un singur lucru bun văd în tot acest context: faptul că locuitorii Constanței sunt oameni buni, care au munți de răbdare. Îi văd în trafic pe foarte mulți apăsați de griji, resemnați, dar răbdători. Dacă nu erau așa, Chițac et co. ar fi plecat deja din primărie.

V-ar putea interesa și:

Dezintoxicarea politică, primul pas spre o Constanță normală

PSD și USR fac comploziție

Am vrut să parchez în fața Primăriei Constanța, dar nu eram pe listă

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaOne thought on “Ați distrus Constanța, Vergil Chițac, Felicia Ovanesian, Ionuț Rusu!

  1. chitac un parvenit si o gasca de pusi pe capatuiala!!!
    demisianu poate salva situatia, puscaria e un loc prea onorabil pt furturile la nivel municipal cu gajul primarului!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

PSD și-a redus optimismul privitor la intrarea României în Schengen. Sunt mulți de „dacă” și se vorbește de etape

Wed Sep 21 , 2022
Politicienii români de la putere par să nu mai fie la fel de optimiști privitor al intrarea  României în spațiul Schengen din 2023. Ultimele declarații au început să fie mai nuanțate, să cuprindă mulți de „dacă”, dar și o posibilă accedere în etape. Europarlamentarul PSD Victor Negrescu a declarat, miercuri, […]