Ați văzut mașini abandonate în Constanța? Poliția Locală vă cere sprijinul

Una dintre mașinile abandonate pe străzile din municipiul Constanța

Poliția Locală Constanța continuă campania de identificare a autovehiculelor abandonate sau fără stăpân de pe domeniul public sau privat al municipiului Constanța.

Această campanie are ca obiectiv specific eliberarea domeniului public sau privat al unității administrativ-teritoriale care a fost ocupat în mod nelegal, asigurarea fluenței și siguranței rutiere în municipiul Constanța, dar și menținerea curățeniei în unele zone în care aceste autovehicule sunt adevărate focare de infecție, fiind folosite de către persoanele fără adăpost sau transformate în locuri pentru depozitarea unor materiale/obiecte/ deșeuri.

Conform prevederilor din Legea nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparținând domeniului public sau privat al statului ori al unității administrativ teritoriale prin:

  • vehicul fără stăpân se înțelege: orice vehiculul de orice categorie, fără plăcuță de înmatriculare sau alte marcaje oficiale, staționat pe domeniul public sau privat al statului ori al unităților administrativ-teritoriale, al cărui proprietar sau deținător legal este necunoscut;
  • vehicul abandonat – vehiculul de orice categorie, aflat pe domeniul public sau privat al statului ori al unităților administrativ-teritoriale de cel puțin un an, al cărui proprietar sau deținător legal este cunoscut, însă există indicii temeinice, determinate de starea improprie circulației acestuia pe drumurile publice, din care rezultă intenția neechivocă a proprietarului sau a deținătorului legal de a renunța la exercitarea drepturilor sale asupra vehiculului.

„Solicităm cetățenilor să ne sprijine în demersurile noastre de identificare a locatiilor unde se află astfel de autovehicule, sesizând dispeceratul cu program permanent al instituției de politie locală la numerele de telefon 0241/484205 sau 0799/606142 (WhatsApp), iar dispecerul de serviciu va prelua sesizarea și o va direcționa spre competentă și soluționare către structura de specialitate din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța.”, a precizat Valentina Chiriță, purtătorul de cuvânt al instituției.

Alte posibilități de comunicare instituțională:

  • email politia.locala@primaria-constanta.ro
  • Centrul de Informare pentru Cetățeni –incinta City Park Mall (aripa nouă), etaj 1, Bulevardul Al.Lăpușneanu, nr. 116
  • dispeceratul cu program permanent al Primăriei Municipiului Constanta 0241/55.00.55
  • aplicația Sesizări Constanța care poate fi descărcată atât de pe dispozitivele cu sistem de operare iOS, cât și cele Android.

„Precizăm că acțiunea vizează autovehiculele abandonate/fără stăpân din toate cartierele municipiului Constanța, iar prin ridicarea acestora există posibilitatea creării mai multor locuri de parcare sau,după caz, pentru aducerea terenului la starea inițială și eliberarea carosabilului.”, a mai spus Valentina Chiriță.

One comment

  • Am facut sesizare pentru un peugeot abandonat de mai bine de 2 ani, pe Nicolae Iorga, in zona parcarii supraetajate de la spital, dar nu s-a intamplat nimic pana acum. A trecut un an de la sesizare!

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.