Au apărut panourile de parcare în centrul Constanței. N-au apărut însă și parcometrele

Au apărut primele panouri de parcare în centrul Constanței. La intrare în zona peninsulară, în fața instanțelor. Cel din fotografie este în spatele Tribunalului și a fost amplasat azi.

Nu au apărut însă și parcometrele, deși cei care conduc orașul acum, Vergil Chițac și Felicia Ovanesian, au atacat în instanță vechiu regulament de parcare, pe motivă că nu exista alternativă de plată. La insistențele Feliciei Ovanesian, a fost montat, la un moment dat, un parcometru în zona instanțelor.

Există însă o diferență. Prețul parcării s-a dublat. Cine stă 8 ore la muncă în zonă plătește cam 640 de lei pe lună, adică 7.680 de lei pe an.

Mai e ceva diferit: acum, parcarea se plătește 24 de ore din 24. Așa făcuse și vechea administrație inițial, dar apoi s-a răzgândit.

Articole similare:

Primele 30 de minute de parcare rămân gratuite în Constanța

Parcarea în Constanța se va plăti prin aplicație, parcometre sau tichete răzuibile

Platforma pentru închirierea unui loc de parcare în municipiul Constanța este funcțională

Și în Londra, parcarea rezidențială este, în unele cazuri, mai ieftină decât în Constanța

Parcarea în Milano, gratuită pentru rezidenți. Fără plăcuțe

Parcarea în Constanța, discriminatorie și printre cele mai scumpe din Europa

Regulamentul parcărilor a fost aprobat de consilierii municipali din Constanța

Brest, Franța, oraș înfrățit cu Constanța. 16.000 de locuri de parcare gratuite din 20.000. La cele plătite ți se oferă pază, umbrele și cărucioare pentru copii

În Berlin, parcarea rezidențială costă de 4 ori puțin decât în Constanța. Salariile sunt de 3,54 ori mai mari

În Bruxelles, salariul este de 3,44 ori mai mare decât în Constanța, iar parcarea rezidențială este de 4 ori mai ieftină

În Copenhaga, bicicleta e aproape o religie. Și totuși, autoturismele pot parca și gratuit, spre deosebire de Constanța. Sau mai ieftin

De la 1 ianuarie 2022, se va majora taxa pentru parcarea rezidențială în Constanța

Sursă foto: Facebook/Cătălin Filișan


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

2 thoughts on “Au apărut panourile de parcare în centrul Constanței. N-au apărut însă și parcometrele

  1. Din ce văd au modificat panourile, afișând separat că primele 30 de minute sunt gratuite, dar nu există posibilitatea prin SMS de a parca doar cele 30 de minute gratuite (presupunând că nu vrem să stăm mai mult). Asta deși primăria a confirmat acum câteva zile că se va putea parca gratuit prin SMS, fiind taxați de către operatorul de telefonie doar pentru transmiterea unui SMS. Deci una au zis, și alta au făcut (n-ar fi prima oară).

    Iar pentru plata cu tichete va trebui să vedem cum se va aplica parcarea gratuită pentru primele 30 de minute. Vom avea tichete speciale, gratuite, pentru parcare de 30 de minute? Așa ar trebui, ca să nu avem o aplicare inconsistentă a regulamentului între diferitele moduri de plată (văd că prin aplicație pot parca gratuit 30 de minute, trebuie să pot parca gratuit 30 de minute și dacă aleg să plătesc la parcomat, prin SMS sau cu tichete).

    Prevăd că se va anula în instanță și acest regulament. E incredibil de câtă rea-credință dă dovadă administrația în aplicarea unui regulament votat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

CT BUS reintroduce liniile City Tour și 100M

mie iun. 16 , 2021
CT BUS anunță publicul călător că începând de vineri, 18.06.2021, introduce linia CITY TOUR, pe ruta Gară CFR – stațiunea Mamaia. Totodată, de vineri, 18.06.2021, se prelungește linia 100 până în stațiunea Mamaia. Astfel, traseul 100 devine 100M, și circulă pe ruta Gară – Sat Vacanță – Stațiunea Mamaia și […]
ct bus

V-ar putea interesa și: