Au apărut primele cazuri de infectare cu versiunea BA.5 a variantei Omicron. Medicul Jurma: Vine valul de toamnă

Medicul Octavian Jurma a declarat, miercuri seară, că avem confirmate în România primele 3 cazuri de infectare cu versiunea BA.5 a variantei Omicron, care este mai infecţioasă decât precedentele. ”Deşi noi am luat decizia politică să terminăm cu pandemia, pandemia nu a luat decizia de a termina cu omenirea în general şi România în particular”, afirmă medicul.

„Din păcate, săptămâna această am primit o veste proastă pe care sperăm să nu o auzim până în toamnă. Avem confirmate în România primele 3 cazuri de infectare cu versiunea BA.5 a variantei Omicron. Dobândirea dominanţei faţă de BA2 este doar o chestiune de timp acum. Iată că, deşi noi am luat decizia politică să terminăm cu pandemia, pandemia nu a luat decizia de a termină cu omenirea în general şi România în particular”, a scris Octavian Jurma, miercuri seară, pe Facebook.  

Potrivit acestuia, în doar câteva luni pandemia de COVID-19 a produs zeci de noi variante.  

„În ultmele 60 de zile, BA.1 a fost probabil complet dislocat de BA.1.1 şi BA.2, iar BA.2 reprezintă doar 64% din cazurile de omicron secvenţiate. Diferenţa de 30% provine din alte versiuni dintre care BA.2.9 are o pondere de peste 10%”, a mai scris medicul.  

Acesta precizează că BA.5 este cea mai infecţioasă dintre cele 3 versiuni (BA4, BA5 şi BA2.12.1) care concurează pentru supremaţie în valul 6 .

„Este destul de probabil că valul de toamna să fie produs de una din aceste variante sau chiar de o combinaţie a lor cum a fost cazul valului 5 (în care am avut BA1 şi BA2 în succesiune rapidă). Imunitatea faţă de BA4 şi BA5 după infecţia cu versiunile precedente este foarte scăzută. Aceasta înseamnă că populaţia nevaccinată va fi foarte vulnerabilă la infecţie şi totul va depinde în valul 6 de cât de severă va fi boală produsă”, a mai scris medicul.  

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Prima promoție a Colegiului Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza” de la reînființare

Thu Jun 9 , 2022
Colegiul Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza” a organizat azi, în portul militar Constanța, festivitatea de absolvire a studiilor liceale militare, cu ocazia finalizării cursurilor anului școlar 2021-2022. Cu acest prilej, promoția de absolvenți ai colegiului au primit denumirea onorifică „Încoronarea de la Alba Iulia – 100”. Aceasta este prima promoție […]
Colegiul Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza