Au distrus muniție neexplodată din cele două războaie mondiale VIDEO

Echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța a executat, în data de 05.10.2022, o misiune de distrugere a muniției asanate pe teritoriul județului.

Astfel, la Poligonul Complex de Trageri Capu Midia aparținând Ministerului Apărării Naționale, au fost distruse prin explozie, folosind procedeul electric, 384 elemente de muniție din Primul și al Doilea Război Mondial, după cum urmează: proiectile de artilerie de diferite calibre și muniție de infanterie (cartușe, grenade ofensive și defensive, bombe de aviație).

O simplă mișcare a muniției poate declanșa explozia. Pirotehnicienii sunt pregătiți să gestioneze astfel de situații și doar aceștia le pot transporta și distruge în condiții de siguranță.

Dat fiind faptul că multe dintre munițiile rămase neexplodate din timpul celor două conflagrații mondiale sunt descoperite de populație în timpul efectuării unor lucrări de construcții sau a unor lucrări agricole și având în vedere pericolul la care sunt expuşi cetăţenii care le descoperă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Dobrogea” al județului Constanța reamintește măsurile ce trebuie respectate în astfel de situaţii:

  • nu atingeți, nu loviți și nu mișcați muniția descoperită;
  • nu demontați din curiozitate elementele componente ale muniției descoperite;
  • nu introduceți în foc munițiile și nu faceți foc în apropierea lor;
  • nu ridicați, nu transportați sau introduceți munițiile neexplodate în încăperi, locuințe sau grămezi de fier vechi;
  • nu aruncați la fier vechi și nu predați la societățile colectoare munițiile;
  • nu lăsați copiii să se joace cu asemenea muniții;
  • lăsați o persoană în zonă pentru a supraveghea muniția până la sosirea organelor specializate și indicați locul unde ați descoperit muniția respectivă.

Când se execută lucrări și se depistează muniții neexplodate, se sistează imediat lucrările, se îndepărtează întregul personal din zona periculoasă și se anunță organele specializate în astfel de misiuni.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Unul dintre oțeturile din vin comercializate pe piață, retras temporar de la comercializare de ANPC, este acid acetic

Wed Oct 5 , 2022
În urma unor verificări desfășurate de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), cu aproximativ trei luni în urmă, în lanțul de magazine Lidl, acțiuni de control care vizau modul în care este respectată legislația în domeniu, în respectivele unități, au fost prelevate probe din produsul „Oțet din Vin SEINEANA”, LOT […]