Au emis facturi pentru lucrări fictive. Prejudiciu de peste 4,3 milioane lei

Administratorul unei societăţi comerciale din Constanţa a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru complicitate la evaziune fiscală în formă continuată, după ce a pus la dispoziţia a doi oameni de afaceri 55 de facturi fiscale care reprezentau contravaloarea unor lucrări fictive. În acest mod, bugetul de stat a fost prejudiciat cu peste 4,3 milioane de lei.

DNA a transmis, luni, printr-un comunicat de presă, că procurorii au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui inculpat, administrator al unor societăţi comerciale, cu privire la săvârşirea infracţiunii de complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată. 

„Inculpatul ar fi pus la dispoziţia altor doi oameni de afaceri un număr de 55 facturi fiscale reprezentând contravaloarea unor livrări fictive de materii prime (piatră), documente care au fost evidenţiate ulterior în contabilitatea unei societăţi pe care cei doi o administrau. Prin aceste demersuri ar fi fost produs un prejudiciu bugetului consolidat al statului în valoare de 4.310.245 lei (reprezentând obligaţii fiscale de natura impozitului  pe profit de 1.935.803 lei şi obligaţii fiscale de natura T.V.A. de plată de 2.374.442 lei.)”, se arată în comunicatul DNA.   

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală s-a constituit parte civilă în cauză cu suma respectivă.   

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanţa. 

Anterior, procurorii anticorupţie au încheiat acorduri de recunoaştere a vinovăţiei cu cei doi oameni de afaceri, beneficiari ai celor 55 de facturi fiscale. 

Zen Residence
energia residenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Constanța va avea o nouă sală de teatru

Mon Mar 7 , 2022
Sediul Teatrului de Stat Constanța este în reabilitare de câteva luni. Pentru că lucrările vor mai dura, conducerea instituției a luat o decizie curajoasă și salutară: amenajează o sală nouă într-o clădire de pe strada Ion Lahovary, închiriată de la un partid politic. Sâmbătă, 12 martie, este programat primul spectacol. […]
sala-studio-teatrul-de-stat-constanta