Au fost în vacanțe exotice și au ajuns la spital, cu o boală gravă

Patru români au fost în vacanțe exotice și au ajuns la spital, cu malarie severă. Toate cazurile au fost înregistrate în ultima luna la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş”, în cazul unor pacienţi care călătoriseră recent în Zanzibar.

„Reprezentanţii Societăţii Române de Boli Tropicale şi Medicina Călătoriei precum şi ai Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş” atrag atenţia asupra importanţei realizării tratamentului profilactic împotriva malariei, precum şi a altor boli specifice, atunci când sunt programate călătorii în zone endemice. În ultima lună, la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş” s-au înregistrat patru cazuri de malarie severă, la pacienţi care au călătorit recent în Zanzibar. În acest context, specialiştii lansează un apel către publicul larg, subliniind importanţa informării medicale corespunzătoare în legătură cu călătoriile spre anumite destinaţii turistice”, anunţă  infecţioniştii.

De asemenea, agenţiile de turism sunt îndemnate să îndrume turiştii către cabinetele medicale specializate în boli infecţioase şi medicina călătoriei, pentru a obţine informaţiile medicale necesare înainte de plecarea în călătorie.

„Pentru turiştii care călătoresc în destinaţii ce sunt considerate zone endemice de malarie, recomandăm în primul rând prezentarea la medicul specialist de boli infecţioase şi, dacă destinaţia o impune, administrarea unui tratament profilactic atât contra malariei, cât şi a altor afecţiuni specifice zonelor respective, care se pot preveni”, a declarat prof. univ. dr. Simin Aysel Florescu, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş”.

Semnele şi simptomele malariei pot include: febră, frisoane, dureri de cap, dureri musculare, diaree precum şi alte manifestări.

Specialiştii afirmă că diagnosticul malariei se realizează în urma unor analize specifice ale sângelui care se fac în unităţi medicale specializate.

„Este esenţial ca pacienţii să se prezinte la medic imediat ce apar primele semne, pentru a beneficia de un diagnostic precis şi pentru a iniţia rapid tratamentul specific. Specialiştii avertizează că întârzierea în prezentarea la medic în cazurile de malarie poate fi extrem de periculoasă, putând duce chiar şi la deces. Malaria este o boală transmisă prin înţepătura ţânţarului Anopheles în zonele endemice”, se arară în comunicatul semnat de managerul Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale “Dr. Victor Babeş”, Prof. Univ. Dr. Simin Aysel Florescu, şi de preşedintele Societăţii Române de Boli Tropicale şi Medicina Călătoriei, Conf. Univ. Dr. Corneliu Popescu.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

S-a semnat cel mai mare contract de achiziție de trenuri din istoria României. Vor ajunge și în Constanța

mar ian. 30 , 2024
Pe 30 ianuarie a avut loc semnarea contractului pentru cea mai mare achiziție în domeniul feroviar din istoria României, respectiv 62 de rame electrice regionale (RE-R) pentru trenurile metropolitane, de scurt parcurs, cu o compania din Polonia (POJAZDY SZYNOWE PESA BYDGOSZCZ SPOLKA AKCYJNA). Achiziția este împărțită în 3 loturi, după […]

V-ar putea interesa și: