Au fost uciși într-un elicopter, pe 24 decembrie 1989. Cauza încă nu se cunoaște. Acum li s-a ridicat un monument

Un monument a fost ridicat în Oltina, județul Constanța, în memoria militarilor uciși după ce un elicopter a fost doborât, pe 24 decembrie 189

„În zilele Revoluției, pe 24 decembrie1989, la ora 7.30 , echipajele elicopterelor IAR 330 PUMA cu numerele de înmatriculare 82 si 89 de la Regimentul 59 Elicoptere Tuzla, au primit misiunea verbala sa execute cercetare aeriana si vanatoare libera in zona Adamclisi, unde a fost semnalat un elicopter ce efectua(?) translatie radio a unor mesaje! Catre cine, cum, ce fel? Nu se stia! La ora 8.05 cele doua elicoptere au decolat in formatie, la vedere, iar zborul s-a desfășurat fără a fi permise convorbirile radio.”, spun cei de la Asociația Militarilor Veterani (AMVVD) – sucursala Constanța.

În această misiune, la ora 8.30, elicopterul nr. 89 a fost doborât!

Nici în prezent, după aproape 30 de ani de la producerea acestei catastrofe, nu se cunosc cauzele!

Echipajul martir al acestui elicopter a fost format din:

  • COL. SERGHEI EFTIMIE – pilot prim;
  • MAIOR ENACHE MIHAI – pilot secund;
  • SLT. PETREA STEFAN – tehnic de bord;
  • SLT. DELEANU GHEORGHE – trăgător bord.

Pentru că avem datoria să ne cinstim eroii, în memoria acestor martiri, la Oltina, județul Constanța, Asociația Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere – filialele Fetești și Costinești, Asociația Română pentru propaganda și Istoria Aviației (ARPIA) – filiala Constanța, Asociația Militarilor Veterani (AMVVD) – sucursala Constanța, cu prijinul Primăriei Oltinaa, care a pus la dispoziție terenul, s-au asociat și au ridicat un monument.

Ceremonialul militar si religios de dezvelire a monumentului se va desfasura la Oltina, în ziua de 14 noiembrie 2019.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Arestat preventiv pentru că și-a bătut mama până când a băgat-o în spital

joi nov. 7 , 2019
Un bărbat a fost arestat preventiv pentru că și-a bătut mama. Polițiștii spun că la data de 5 noiembrie, în jurul orei 15.45, polițiști din cadrul Poliției orașului Năvodari au fost sesizați de către o femeie despre faptul că, dintr-un imobil din Năvodari, s-ar auzi strigăte de ajutor. Deplasați la […]

V-ar putea interesa și: